3 finom gyümölcs középfülgyulladás ellen

  • 12.06.2016
  • Jáksó Nóra

A középfülgyulladás nagyon gyakori csecsemőknél és kisgyermekeknél. A gyerekek több mint hetven százaléka három éves korára már legalább egy középfülgyulladáson átesik. Ennek két fő oka van: a kicsiknek még gyengébb az immunrendszere, másrészt rövidebb fülkürtjükön keresztül a kórokozók könnyebben bejutnak a dobüregbe.

Mivel az esetek jelentős részében a fertőzés bakteriális eredetű, a súlyosabb szövődmények elkerülése érdekében mindenképpen szükséges lehet az antibiotikumos kezelés. Ám ha kezelőorvosunk is egyetért, alternatív gyógymódokkal is támogathatjuk a gyógyulást.

Mivel a középfülgyulladás fokozza a vérben a szabad oxigéngyökök mennyiségét, ami tovább súlyosbítja az állapotot, sokat segíthet, ha antioxidáns hatású C-vitamint adunk a gyermeknek. A legjobb, ha ezt természetes forrásból tesszük! Különösen gazdag C-vitaminban a kivi, a papaya és az eper. A kivi 92 mg, a papaya 62 mg, az eper 58 mg C-vitamint tartalmaz 100 grammra vonatkozóan. Ezeket a gyümölcsöket már másfél éves kor után adhatjuk a kicsiknek. A gyerekek nagy örömmel fogyasztják ezeket a finom csümölcsöket, melyek észrevétlenül erősítik immunrendszerüket, és elősegíthetik a fertőzés leküzdését.

Emellett hasznos, ha kizárjuk az étrendből az olyan allergizáló élelmiszereket, mint a tejtermékek, a szója, a búza, a mogyoró, a tojás, a kukorica és a paradicsom. A cukorfogyasztás mérséklése is fontos a gyulladás enyhítésében.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák