Hallj jól! Maradj életerős!

  • 07.04.2019
  • Trestyén Zsófia

Kampánnyal próbálják előremozdítani az Egyesült Államokban a halláshoz kapcsolódó ismereteket.

A kampány mottója: Hallj jól! Maradj eleven!

Az Egyesült Államokban a Hearing Industries Association (HIA) összefogott az Amerikai Hallásvesztés Szövetséggel (HLAA), az Amerikai Audiológiai Akadémiával (AAA) és az Audiológiai Doktori Akadémiával (ADA), hogy nyilvános tájékoztató kampányt indítson a hallás megőrzésének fontosságáról.

Weboldal és videók

A kampány egy része a www.hearwellstayvital.org weboldalon érhető el. A weboldal segít eloszlatni a halláskárosodásról szóló mítoszokat, és tájékoztatást nyújt arról, hogy mit várhat el egy professzionális audiológiai vizsgálat során a páciens, valamint linkeket biztosít ingyenes online hallásvizsgálatokhoz és okostelefon alkalmazásokhoz, amelyek segíthetnek az alap értékek megismerésében.

Egy videósorozatban a „Hear Well. Stay Vital.” kampány azt is megmutatja, hogy mennyire fontos az egészséges hallás megőrzése, előtérbe helyezi azokat a hobbikat, amik ehhez köthetőek, például a táncot, a zenét vagy az unokák tevékenységének észlelését. A videók megtekinthetők a honlapon. A kampány különböző típusú képi anyagot, grafikát és a közösségi médiához szükséges anyagokat is tartalmaz, melyek a weboldalról szintén letölthetőek.

Hallásunk fontos

A hallásnak fontos szerepe van az életminőségünkben, az érzelmi jólétünktől és a fizikai egészségtől a karrierünkig és a szabadidős tevékenységekig.

Számos tudományos tanulmányban is dokumentálták, hogy a halláscsökkenés demenciához, depresszióhoz, elszigeteltség érzéshez vezethet.

További információ a kampányról: www.hearwellstayvital.org

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák