Öngyógyítás a fül segítségével

  • 02.08.2015
  • Babicz Beáta

Hazánkban is eléggé elterjedt már annak a tudása, hogy a fülkagylónk nem csupán a felénk érkező hangok felerősítésére szolgál, hanem egész testünkre képesek vagyunk gyógyhatást kifejteni a fülünkön található akupresszúrás pontok ingerlésével. A szervezetünket behálózó meridiánokat egyfajta energiacsatornákként lehet elképzelni, amelyeken nem látható és tapintható testnedv áramlik, hanem az életerő, energia a "csí", vagy kínai írásmód szerint: chi.

Mint korábbi írásunkban már említettük, az ősi kínai gyógyászat tudását, azon belül az akupresszúrát Magyarországon többek között Dr. Eöry Ajándok honosította meg.

Ő maga így ír a témában 2014-ben megjelent kötetéről:

„A test- és fülakupresszúra tankönyve” új formában a korábbi könyvem kibővített kiadása. Akik most ismerkednek a masszázstechnikákkal, azoknak ajánlom ezt a könyvet, mivel a több mint 2500 éves kínai masszázs kiállta az idő próbáját. De mindenképpen ajánlom azoknak, akik már masszőrök, hogy szakmai tudásukat ezzel az új megközelítéssel ötvözzék. De nem válik kárára azon laikusoknak sem, akik nem hivatásszerűen használják ezt a gyógymódot, maguk és szeretteik is épülnek általa.

Az akupresszúrához nem kell levetkőzni. Ruhán át is kitapinthatóak ezek a masszázspontok. Néhány alkalmazás: koszorúér tágítás, fogyasztás, fejfájás elmulasztás, látás- és hallás-javítás, aszthma, allergiás tünetek elmulasztása.

A könyvben dvd-mellékletet is találnak az akupresszúrás technikák illusztrálására."

A fül felületét egy térképként kezelve úgy helyezkednek el a gyógyító pontok, minthogyha a fülkagylónk egy magzati pózban fekvő emberi testet jelenítene meg, fejjel lefelé. Tehát a fülcimpánkon találhatók a fej területei, a szem, az orr, az arc, stb., innen indul a gerinc vonala kívül, belül pedig a belső szerveink akupresszúrás pontjait lelhetjük meg.

Eöry Emese, a professzor úr lánya is édesapja nyomdokaiba lépett, és a gyógyításon túl az oktatás területén is jeleskedik. Úgy véli, bárki elsajátíthatja ezt az egyszerű, mégis igen hatásos öngyógyító technikát, amely nyugtat, méregtelenít, csökkenti a szenvedélybetegek elvonási tüneteit valamint a fogyókúrázóknak is segít csökkenteni az éhségérzetet. A doktornő havonta indít fülakupresszúrás tanfolyamokat, amelyekre a honlapján szereplő telefonszámon lehet jelentkezni.

Léteznek olyan ragtapaszra erősített mágneses golyócskák is, amelyeket több napig is viselhetünk fülünkön, így stimulálva a megfelelő energiaáramlást segítő pontokat. Ez azok számára tesz jó szolgálatot, akik félnek a tűszúrástól, vagy nem szeretnék maguk masszírozni az akupresszúrás területeket.
Érdekes, hogy magyar hagyomány is fülhúzással kíván jó szerencsét, egészséget, hosszú életet a másiknak, épp így a japánok is a jólét és a boldogság jelképének tartják a nagy füleket, nézzük csak meg a Buddha-ábrázolásokat. Wataru Ohashi Shialsu ujjnyomás-terápiáról szóló könyvében leírja, hogy a japán gyerekek fülét nem büntetésből húzzák meg, hanem épp ellenkezőleg: így kívánják elősegíteni, hogy gazdag, egészséges és hosszú életük legyen.

Forrás: 312meridiankozpont.hu

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák