Esélyegyenlőség az álláskeresésben is

  • 01.03.2015
  • ELTE Karrierközpont

Karriernapot rendeznek a fogyatékossággal élő hallgatóknak az ELTE-n március elején.

Március 3-án álláskeresési börzét tartanak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahova a fogyatékossággal és a krónikus betegséggel élő hallgatókat várják a szervezők. A rendezvényen a diákok teljes körű képet kaphatnak a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiacon érvényesíthető jogairól és lehetőségeiről – számol be a SZINOSZ.

A nap folyamán az érdeklődőknek lehetősége lesz részt venni karriermenedzsment minitréningeken és karrier-tanácsadáson is. Megismerkedhetnek az álláskeresés lépéseivel. Elsajátíthatják, azokat a kommunikációs technikákat, amelyekkel közölni tudják a fogyatékosság és a krónikus betegség meglétét a leendő munkaadóval. Kipróbálhatják magukat próbainterjú-szituációban. Részt vehetnek önéletrajz- és munkajogi tanácsadáson. Lehetőségük lesz kerekasztal-beszélgetés során megismerkedni sikeres, megváltozott munkaképességű diplomás fiatalokkal.

Előzetes információkérésre és regisztrációra: Kovács Krisztina, egyetemi fogyatékos-ügyi koordinátornál van lehetőség a kkovacs@barczi.elte.hu email-címen.

A rendezvény szervezői: ELTE Karrierközpont, Forrás Consulting és az ELTE fogyatékos-ügyi koordinátora; közreműködők az IBM ISSC és a Kézenfogva Alapítvány.

Forrás: SZINOSZ
Újságíró: Trestyén Zsófia

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák