Halló(k), itt vagyunk!

  • 19.06.2016
  • Magyarország

A nyár közeledtével egyre többen vágyunk szabadtéri programokra, fülledt, zárt helyiségek helyett a csillagos ég alatt élvezhető kulturális élményekre. E vágyunk kielégítésére nagyszerű helyszín a Szarvasi Vízi Színház, amely most már évek óta rendezi színvonalasabbnál színvonalasabb nyári előadásait.

Programkínálatuk idén azért is nagyon érdekes, mert helyet kapott benne a Halló(k), itt vagyunk! nevű programsorozat is, melynek részeként, azon túl, hogy néhány darabot jelnyelvi tolmácsolással láthat a közönség, itt van egy különleges Rómeó és Júlia feldolgozás is a békéscsabai Jókai Színház művészeinek és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Békés Megyei Szervezetének rendkívül lelkes és tehetséges tagjainak előadásában.

A SINOSZ mostani előadása azért is különleges, mert előadásukban megmutatkozik, hogy a hallássérültek különféleképpen kommunikálnak: a nagyothallók általában hangzó beszéddel, míg a siketek jelnyelven, és ez a színpadi játékukban is visszaköszön. A Rómeó és Júlia ebben a feldolgozásában a családok közti viszály is erre az ellentétre épül, hiszen az egyik család tagjai nagyothallók, míg a másiké siketek lesznek. Az ingyenes előadást június 23-án este 8 órakor láthatják Szarvason, illetve akik esetleg lemaradnak róla, azoknak 3 nappal később Békéscsabán is lesz lehetőségük megnézni e különleges bemutatót.

Forrás: programguru.hu

Czicze Andrea

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák