Ki lesz a legjobb audiológus 2019-ben?

  • 18.04.2019
  • Európa

Európai szavazás indul, hogy megtalálják az év legjobb szakemberét a hallás területéről.

A verseny 2019. július 1-jén zárul, és jelölteket az Egyesült Királyságból, Írországból, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Spanyolországból, Hollandiából, Dániából és Svédországból lehet nevezni. Sajnos hazánk nem szerepel a jelöltet delegálható országok között.

Számos európai országban a betegek felkérést kapnak, hogy jelöljék orvosukat a megtisztelő díjra, és írják le az életükben bekövetkezett változást, amit az adott szakembernek köszönhetnek. A díj elnyerésére mind az állami, mind a magánszektorból lehet audiológusokat nevezni. Olyan szakembernek szeretnék adni az „Év audiológusa” címet, aki kivételes tehetség, gyakran életváltó ellátást biztosít a betegek számára.

Tehetség és odaadás

Az éves versenyt immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a hallási iparágban működő magánvállalatok, illetve az Európai Hallókészülék-gyártók Szövetsége (EHIMA) és az Európai Fogyatékkal Élők Szövetsége (EFHOH).

Az EHIMA főtitkára, Dr. Stefan Zimmer elmondta:

„A verseny lehetőséget nyújt arra, hogy bemutassuk az egyéniségeket, a nemzeti és az európai audiológia szakemberek körében, kiemelve a rendkívüli tehetségeket és szakmájuk iránt legelkötelezettebbeket.”

Az iparági szakemberek független testülete által kiválasztott országos győzteseket ez év szeptemberében jelentik be. Ezután versenyeznek az év audiológusa címért, amelyet októberben a nürnbergi EUHA-egyezményben ítélnek majd oda.

A 2018-as győztes Benjamin Schadow volt a németországi Erfurtból.

Forrás: www.audiologistoftheyear.eu

Trestyén Zsófia

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák