Komolyzenei koncertek ingyenesen a fővárosban

  • 23.01.2017
  • Budapest

Hangulatkoncert

A Müpa minden héten általában háromszor, kedden, szerdán és szombaton ad otthont a Hangulatkoncert névre keresztelt rendezvényeknek. A Hangulatkoncertek keretében a Liszt Ferenc Zeneakadémia és más zenei oktatási intézmények növendékei adnak koncertet az érdeklődőknek: kedden könnyűzene, népzene és jazz, míg szerdán és szombaton klasszikus zenei műfajokban.

Jazz-tehetségbörze

Szintén a Müpa ad otthont a Jazz-tehetségbörzének, melyet immár 10. alkalommal rendeznek meg idén februárban. A három nap alatt, február 3-a és 5-e között olyan fiatalok mérhetik össze tudásukat, akik már gyakorlott koncertező előadók. A fiatalok a felkért nemzetközi zsűri előtt bebizonyíthatják, hogy az ő produkciójuk a legeredetibb és legizgalmasabb, hogy így további fellépési lehetőségekhez juthassanak.

Jazz koncertek a Ladó Caféban

Szinte nincs olyan nap a Ladó Caféban, amikor nem lehetne betérni egy ingyenesen jazz koncertre. A kellemes esti jazz-muzsikát a műfaj olyan hazai elismert képviselői szolgáltatják, mint Gyárfás István, a különböző trio-felállásaiban, Sapszon Orsi, Lukács Eszter, Mózer Tamara és sokan mások. Kelle ennél jobb kikapcsolódás egy gyertyafényes vacsora mellé?

LFZE Monday Open Jam

A Budapest Jazz Clubban minden hétfő este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket egyaránt az LFZE Monday Open Jam koncertsorozat keretében. Ha a hetet szívesen kezdené egy változatos, improvizatív koncerttel, akkor érdemes legalább egyszer ellátogatnia a BJC-ba.

Házimuzsika a Zeneakadémián

Minden héten legalább egy alkalommal rendeznek Házimuzsika a Zeneakadémián címmel komolyzenei koncerteket a Liszt Ferenc Egyetem tanulói oktatóikkal karöltve. A komolyzene legkülönfélébb ágaival találkozhat, ha ellátogat az eseményekre, és megismerheti a felnövőben lévő új zenei generációt is.

Bordohányi Alexandra

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák