Zenés filmajánló tavaszra

  • 30.03.2015
  • Bordohányi Alexandra

Filmajánlókban néhány olyan új és régebbi alkotáshoz szeretnénk kedvet csinálni, melyekben mind a zenéé, a zenélésé a főszerep.

1. Whiplash (2014)

Február óta vetítik a hazai mozik a Miles Teller és J. K. Simmons főszereplésével készült filmet, mely egy fiatal és elszánt dobos, és még nála is elszántabb oktatójának történetét mutatja be, akik mindketten bármit megtennének a siker érdekében. Ugyan a pergő dobszólók nem a leginkább halláskímélőek, de a feszültség levezetésének remek módja ez a zene.

2. Pitch Perfect 2 – Tökéletes hang 2 (2015)

A Barden Bella-k májusban visszatérnek, hogy a nemzetközi acapella döntőn ringbe szálljanak a győzelemért. Az első részből kiindulva ismét remek új és régi slágerek egyedi feldolgozására számíthatunk, fűszerezve a már ismert karakterekből fakadó jellemkomikummal.

3. The Soloist - A szólista (2009)

A klasszikus zene áll a középpontjában a Jamie Foxx és Robert Downey Jr. főszereplésével készült alkotásnak, melyben egy újságíró próbál segíteni egy Juilliardról kibukott hajléktalan művésznek, hogy újra színpadra állhasson. A szomorkás zene önmagában is varázslatos, de tökéletes szinkronban van a film mellékszálával is, a Los Angeles nyomornegyedében élő hajléktalanok megható történetével.

4. Across the Universe – Csak szerelem kell (2007)

Nem mindennapi musical egy angol fiú és egy amerikai lány szerelmének történetéről a vietnami háború idején, melyben kizárólag Beatles slágerek feldolgozásai hallhatók. A film egy közös New York-i lakásban élő fiatalok sorsán keresztül mutatja be a háborús időszak Amerikáját, és a békés, hippie életérzést.

5. Rocksuli (2003)

A Jack Black főszereplésével készült filmben egy öregedő, cikissé vált gitáros szegődik el egy konzervatív magániskolába helyettes tanárának, majd egy nagy ötlettől vezérelve zenekart alapít diákjaiból, hogy elindulhassanak a Bandák csatáján. A jó zene mellett a film megmutatja, mennyi minden kell egy zenekar megalapításához, és felhívja a figyelmet a rockzene igazi értékeire is.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák