A fülpiercing veszélyei

  • 23.08.2015
  • Babicz Beáta

A fiatalok körében egyre népszerűbbek a testékszerek. A mai világban egyre többet számít a külső, így az emberek próbálják feldobni megjelenésüket, merész ruhával, erős sminkkel, hajfestéssel, vagy tetoválásokkal és a piercingekkel.

Bizonyára sok piercingre vágyó tininek leginkább a szüleivel gyűlik meg a baja ilyen téren, akik állítják, nem fog boldogságot okozni egy átlőtt testrész. Ám azok, akik már hajthatatlanul és eltökélten testékszert szeretnének, úgysem hagyják magukat lebeszélni. Cikkünk alapján mindenki eldöntheti, hogy valóban érdemes-e berakatni a fémet.

Dr. Helfferich Frigyes, fül-orr-gégész szerint a fül porcos részét nem azért találták ki, hogy fülbevalókat, piercingeket fúrjunk bele, ugyanis súlyos betegségeket szedhetünk össze. A fülporcba fúrt lyuk könnyen elfertőződhet, ami porchártyagyulladáshoz vezethet, alaki károkat okozva a fülkagylóban.
Nem is beszélve róla, hogy a fül teljes felületén akupunktúrás pontok helyezkednek el, amelyek stimulálása hatással van az egész szervezet működésére.

Ha a felsorolt veszélyek ellenére úgy döntöttél, hogy belevágsz, mindig hozzáértőnél, szakembernél csináltasd a testékszeredet, inkább áldozz rá több pénzt, minthogy elfertőződjön a lyuk. Érdemes tudni, hogy a műanyaggal való érintkezést jobban bírja a szervezet, mint a fémmel.

  • Győződj meg róla, hogy a piercing valóban orvosi fémből készült-e, mert lehet, hogy a bőröd nem bírja ki az olcsó bizsukat.
  • Lehetőleg ne a nyári időszakban rakasd be az ékszert, mivel a naptól, melegtől és izzadástól lassabban gyógyul a seb, valamint a strandot/szoláriumot/szaunát sem ajánlják friss piercingeseknek.
  • A seb tisztításához használj forralt vizes fültisztító pálcikát, és a kezdeti időszakban, amikor be van gyulladva, próbálj meg egy kevés fertőtlenítőszert bemozgatni a bőr és az ékszer közé. (Ezek lehetnek: Neogranormon, Bepanthen, alkohol, Betadin, Aloe First)

Végül érdemes átgondolni, hogy az egyéniséged megmutatására számtalan más lehetőség kínálkozik, például egy egészséges, sportos test látványa mindenféle ékszer nélkül is lenyűgöző hatást tud kelteni. Persze ezért hónapokig kell helytállni, odatenni magunkat, míg a piercing egy pillanat alatt kész van.
Mindenki eldöntheti, melyiket tartja értékesebbnek a maga számára…

Forrás: starity.hu

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák