Az olaj- és gázfúró munkások közel fele halláskárosodásban szenved

  • 05.08.2019
  • Trestyén Zsófia

A kanadai WorkSafeBC szervezet adatai azt mutatják, hogy a British Columbia olaj- és gázfúró munkásainak 45%-ánál zaj okozta halláscsökkenés alakult ki.

A kanadai British Columbia olaj- és gázfúrási szektorában a munkaadók által több mint öt éve gyűjtött hallásvizsgálati adatok azt mutatják, hogy a zaj okozta halláscsökkenés jeleit mutató munkavállalók aránya 12%-kal nőtt 33%-ról (2012-es adat) 45%-ra.

Összehasonlításképpen, a többi zajos iparágban dolgozó munkavállalónál 2017-ben a zaj által okozott halláscsökkenés szempontjából pozitív, 13%-os csökkenés volt kimutatható.

Az adatok azt is megmutatták, hogy a zaj által okozott halláskárosodásban szenvedő olaj- és gázfúró munkások 65%-a 35 év alatti.

A füldugók használata

Míg a zaj által okozott halláskárosodásban szenvedő munkavállalók aránya nőtt ebben a szektorban, a hallásvédő készüléket viselő munkavállalók aránya is 94%-ról 98%-ra emelkedett, és ezek közül kiemelkedett a füldugót viselők száma.

„Számos oka van annak, hogy a munkavállalóknál zaj okozta halláskárosodást diagnosztizálhatnak, még akkor is, ha valamilyen formában hallásvédőt viselnek” – mondja Sasha Brown, a WorkSafeBC foglalkozási audiológusa.

„Lehet, hogy a füldugók vagy a fülvédők nem megfelelő méretűek, helytelenül vannak behelyezve vagy már elhasználódtak, nem viselik elég hosszú ideig őket, vagy nem biztos, hogy elegendő védelmet nyújtanak a zaj expozíciójának időtartamára és intenzitására.”

A WorkSafeBC-ről

A WorkSafeBC egy független, tartományi, törvényesen működő ügynökség, amely a munkahelyi sérülések, betegségek és halálok csökkentésére törekszik a British Columbia-ban. A WorkSafeBC-t a tartományi kormány a British Columbia által kinevezett igazgatótanács irányítja.

Forrás: www.worksafebc.com

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák