3 tipp, ami megkönnyíti a randizást hallássérülten

  • 04.10.2020
  • Jáksó Nóra

Az első randi mindenki számára sok izgalommal jár, de még nagyobb lehet a feszültség abban, akinek hallókészüléke van. Vajon zökkenőmentes lesz a kommunikáció, meg fogjuk egymást érteni? Pánikra semmi ok, hallássérülten is magabiztos lehetsz, íme hozzá néhány tipp:

  • Ne zajos helyre menjetek. Egy hangos bár vagy egy koncert még az ép hallású emberek között is ellehetetlenítheti a párbeszédet. Keressetek egy csendes éttermet, menjetek kiállításra, vagy inkább sétáljatok egy nyugodt parkban, ott könnyebben halljátok meg egymást.
  • Ügyelj arra, hogy a hallókészüléked top állapotban legyen. Ha fel lehet tölteni, legyen töltött állapotban, ha elemes, akkor a biztonság kedvéért cseréld azokat újakra a randi előtt.
  • Ne csüggedj, ha az első randi nem sikerül, csak azért, mert a másikat zavarja, hogy többször visszakérdezel, és arra kéred, hogy ismételje meg, amit mondott. Ha a másik nem tudja megérteni, hogy számodra ez olykor elkerülhetetlen, akkor jobb is, hogy ez már az első alkalommal kiderül. Ne veszítsed el a magabiztosságod, és mielőbb keress másik randipartnert.
Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák