A georgiai egyetem kutatói felfedeztek egy összetevőt, mely a vörös borban és a szőlőben is megtalálható, és ezen alkotóelemmel felvehetjük a harcot a gyulladásokkal szemben.
"Kimutattuk, hogy a vörösbor és szőlő egy fontos alkotóeleme, az úgynevezett resveratrol képes elnyomni a gyulladást", mondta Dr. Jian-Dong Li, a tanulmány szerzője, a georgiai egyetem Orvos Biológiai Intézetének igazgatója. "Bebizonyosodott, hogy a resveratrol képes elnyomni a gyulladást, de hogy pontosan hogyan szabályozza a gyulladást az egyelőre ismeretlen. Azt találtuk, hogy a resveratrol elnyomja egy jelentős részét azoknak a bakteriális kórokozónak, melyek a középfülgyulladásért felelősek."
Az alkotóelem segítségével szabályozható azoknak a felső légúti gyulladásos megbetegedéseknek a kialakulása, melyeket bakteriális kórokozó okoz, például asztma, krónikus tüdőbetegség (COPD) és a középfül fertőzése (középfülgyulladás).
Forrás: News Medical
2014 © Minden, ami hallás Impresszum | Adatvédelem | Állásajánlat