Az egészséges táplálkozás számos előnnyel jár. Egy amerikai tanulmány szerint a hallás megőrzésében is segít.
Az Amerikában végzett tanulmány azt állítja, hogy a halláskárosodás kialakulásának kockázatát is segíthet csökkenteni az egészséges táplálkozás a nők esetében.
A tanulmány a halláskárosodás és három különböző étrend közötti kapcsolatot vizsgálta.
A tanulmány megállapította, hogy azoknál a nőknél, akik szigorúan követték az AMED és DASH étrendeket, 30%-kal csökkent a halláskárosodás kockázata, azokkal a nőkkel ellentétben, akik nem követték ezeket az étrendeket. A vizsgálat nem talált meglehetősen egyértelmű összefüggést a 2010-es étrend és a hallásvesztés kockázata között, de a kutatás néhány eredménye azt jelzi, hogy ez a diéta csökkentheti a hallásvesztés kialakulásának kockázatát is.
„Az étkezés kedvezően járul hozzá az általános egészséghez, és segíthet a halláskárosodás kockázatának csökkentésében is” – mondta Dr. Sharon Curhan, a tanulmány vezető szerzője, aki epidemiológuskén dolgozik egy kórházban, Bostonban.
A felmérés során 81.818 25-42 év közötti nőket vizsgáltak meg 1988-ban. A vizsgálat 22 évig követte a résztvevőket. A résztvevőkkel kérdőíveket töltettek ki az étrendjük betartásáról és a hallásképességük értékeléséről.
Forrás: hear-it.org
2014 © Minden, ami hallás Impresszum | Adatvédelem | Állásajánlat