Terhességi stressz és szorongás ellen hallgass zenét!

  • 27.08.2017
  • Jáksó Nóra

Nincs szükség se édességre, se más nyalánkságra, egyszerűbben is csökkentheted a terhesség alatti stresszt és szorongást!

Sok nő szenved a stressztől, szorongástól és depressziótól várandóssága idején. A kismama szervezetében termelődő stresszhormonok sajnos a baba testébe is átkerülnek, ami sok anyukát aggodalommal tölt el. Ugyan a stressz önmagában nem okoz vetélést, vagy koraszülést, több kutatás is bebizonyította, hogy mennyire káros lehet, és később a gyermeknél idegrendszeri zavarokat, depressziót, cukorbetegséget és magas vérnyomást is okozhat.

Semmilyen nyugtatószert nem szabad terhesség alatt szedni, viszont léteznek természetes módszerek arra, hogy a stresszt csökkentsük. Egy taiwani tanulmányban kimutatták, hogy azoknál a terhes nőknél, akik naponta legalább fél órán keresztül zenét hallgattak, már két hét alatt jelentősen csökkent a stressz és a szorongás, azokhoz képest, akik mellőzték a zenehallgatást. A célnak bármilyen kellemes zene megfelel, klasszikus dallamok, a természet hangjai vagy akár kedves gyermekdalok.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák