Bruce Springsteen HTW nagykövet lett

  • 03.06.2018
  • Trestyén Zsófia

A Hear the World Alapítvány, egy svájci jótékonysági szervezet, amely támogatja a rászorulókat, különösképp a halláskárosultakat.

Az alapítvány legújabb nagykövete Bruce Springsteen lett. A tudatos hallás új nagykövete támogatja a halláskárosodás megelőzésére irányuló nonprofit kampányt.

Bruce Springsteen karrierje több mint 40 éve kezdődött, a zenész 18 stúdióalbumot adott ki, 20 Grammy-t nyert, Oscar díjjal is büszkélkedhet, valamint bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be.

Bryan Adams, az alapítvány 2006-os megalakulása óta oszlopos tagja a szervezetnek, hozzá és számos híresség mellé csatlakozott most Bruce Springsteen. A 68 éves amerikai énekes, zenész, gitárosról is elkészült a hivatalos nagyköveti portré, melyen kezét egyik füléhez emeli. A fotó esetében is fekete-fehér, mint a korábbi száz olyan zenész, modell és színész portréja, aki az elmúlt tíz évben támogatta a Hear the World Alapítványt. Az ismert nagykövetek csapata abban segíti szervezetet, hogy globálisan tudatosság övezze a hallás megőrzésének fontosságát.

2006 óta egy hallókészülék gyártó az egyik fő támogatója a szervezet működésének. Már több mint 80 projektet szponzorált mind az öt kontinensen ez a cég, pénzügyi forrásokat hoz létre, hallókészülékeket adományoz, és a projektmunkásokat képez ki az audiológia területén. Az olyan erőfeszítések, mint a figyelemfelkeltő kampányok, a jótékonysági rendezvények és a Hear the World naptár értékesítése a híres nagyköveteinek segítségével felhívja a figyelmet a hallás épségének megőrzésére. Továbbá támogatják a hallássérült gyermekeket, a hallássérült gyerkőcök számára pedig lehetővé teszi, hogy megfelelően fejlődhessenek.

A halláskárosodás jelentőségét még mindig alábecsülik, annak ellenére, hogy a számok világos képet festenek: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint több mint 466 millió embert (a globális népesség mintegy 5%-át) érinti a mérsékelt vagy súlyos mértékű halláskárosodás. Közülük 34 millió gyermek. Az érintettek többsége alacsony vagy közepes jövedelmű országban él, és ezért nem juthatnak megfelelő audiológiai ellátáshoz. A kezeletlen halláskárosodás komoly következményekkel járhat, különösen a gyermekek tekintetében. Ugyanolyan hátránnyal indulnak a beilleszkedésben és a tanulásban, mint a beszédzavaros társaik, amennyiben elmarad a fejlesztésük lemaradnak és fennáll a veszély, hogy kirekesztik őket.
Forrás: Hear the World

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák