Generációkon átívelő hallásvédelem a Czutor-családban

  • 24.10.2016
  • Trestyén Zsófia

A 2016-os Budapest Music Expon Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere azzal a céllal kereste fel standunkat, hogy a rendezvényre érkező kisfiának fültokot kölcsönözzön. Mi pedig megkérdeztük a zenészt, hogy vélekedik a hallásvédelemről!

Czutor Zoltán ismerte a hallásvédő eszközeinket: a gyermekek részére kifejlesztett fültokot, valamint a MusicSafe Pro-t. A Belmondo zenekar frontembere, elmondta, legkisebb fiának szeretne a rendezvény idejére egy fültokot, mert a kicsi már az édesanyja hasában is különösen érzékeny volt a zajokra.

- Nagyon fontos dolog a hallásvédelem, de sajnos én nem kezdtem el időben figyelni rá. A zenekarból a dobos és a basszusgitáros is használ füldugót, s talán egy éve én is rendszeresen igénybe veszem ezt a hallásvédő eszközt – kezdte Czutor Zoltán.

- Az egész életemet ilyen nagy hangzavarban töltöm, amikor dolgozom, ráadásul az a klasszikus rock gitáros vagyok, aki üvölteti az erősítőjét és mindig olyan dobosokkal dolgozom együtt, akik bátran és férfiasan csapnak oda a hangszerükre!

- Valamelyik fülemben a magas tartomány érezhetően eltolódott, ezért az irányhallásom is romlott. Sajnálatos, hogy tulajdonképpen ez a sérülés ébresztett rá, hogy mennyire fontos is a hallásvédelem.

- Apukámon veszem észre, hogy horgászat közben, ami egy csendes tevékenység kellene, hogy legyen, kiabálva kommunikál velem – mesélte arra a kérdésre, hogy a családjában szenved-e valaki halláskárosodásban. Majd így folytatta –, ami a legijesztőbb számomra, hogy ő nem is zenész, tehát, ő nem tevékenykedett olyan hangos közegben, mint én –, bár zajos nyomdagépek vették körül,– mégis elromlott a hallása. Egyre inkább félek, hogy mi lesz, ha majd én leszek 60 éves, az unokáim biztosan kinevetik majd a süket nagyapjukat.

- A legkisebb gyermekem, Miksa az anyukája hasában is nagyon érzékeny volt a zajokra. Úgy gondolom ezt a fültokot innentől kezdve a Körúton is rá fogjuk adni, hiszen láthatóan jól érezte magát benne.

Forrás: füldugó.hu

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák