Világhírű zenész - veleszületett halláskárosodással

  • 07.05.2018
  • Trestyén Zsófia

Sok muzsikussal megesik, hogy karrierjük miatt kockára teszik a hallásukat. Ám ritkább esetben kiderül, hogy vannak olyanok is, akik már így vágnak bele ebbe a bizniszbe! Ilyen fehér holló Paul Stanley, a Kiss zenekar tagja.

A Kiss együttes énekes-gitárosa soha nem hallott jól, de ez nem állította meg őt abban, hogy zenei karrierbe kezdjen.

Paul Stanley, a legendás rock zenekar társalapítója ellentétben sok más zenekar tagjával, akik az őket érő, évekig tartó zajártalomtól veszítik el hallásukat, egész életében halláskárosultként élt. A zenész 1952-ben született egy külső fül fejlődési rendellenességgel, melynek következtében jobb oldalon szinte nincs is meg a külső füle.

Emiatt Stanleynek mindig is nehézségei voltak a hallással, annak ellenére, hogy a bal füle ép. A fennálló állapot miatt a zenész, miközben hallja a hangokat, nehéz megértenie a beszédet.

Annak ellenére, hogy nem hallott jól, Stanley egészen kicsi korában a zene irányába fordult. Családjával énekelt és klasszikus zenét hallgatott. Hét éves korában gitározni kezdett. Zenei karrierje egészen magasra ívelt, és a Kiss zenekar tagjaként, több mint 100 millió albumot értékesített, s a Rock and Roll Hall of Fame-be is bekerültek.

A Kiss együttes legendás öltözékében Stanley jelmeze eltakarta a jobb fülét, így elrejtette a külvilág elől hallásproblémájának fizikai bizonyítékát.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák