Hallgasson-e zenét egy várandós kismama?

  • 02.04.2015
  • Trestyén Zsófia

Az orvosok általános véleménye az, hogy ami jó a mamának, az jó a babának is. Vajon megállja-e a helyét ez az állítás a zenehallgatás kérdésében is?

Ami tény, hogy a várandósság 18. hetében, vagyis a negyedik hónap közepe-vége környékén a magzat füle már teljesen kifejlődik, innentől kezdve tehát a külvilágból beszűrődő hangok nagyobb jelentőséggel bírnak. Kutatások bizonyítják, hogy bébik reagálnak a zenére, amit az anyaméhben hallanak, így ha szórakoztatni kívánjuk a pocaklakót, nyugodtan hallgattathatunk vele lágy dallamokat.

Milyen zenét hallgatassunk a magzattal? Kizárólag olyan melódiákat játszunk le a bébinek, amit az anyukája is szeret. Ez a legfontosabb alapelv. Ez persze nem azt jelenti, hogy a csemete is ugyanazt a zenei stílust fogja majd szeretni, mint az édesanyja, miután világra jött, de, ami kellemetlen az anyának, az nem fog jólesni a csöppségnek sem.

Fontos még megjegyezni, hogy nincs szükség erősítésre sem, ami a hangerőt illeti, hiszen a magzatvíz remek vezetőként szolgál, tehát semmiképp ne tegyünk fejhallgatót a pocakra!

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák