Kranioszakrális kezeléssel a fülzúgás ellen

  • 07.08.2015
  • Babicz Beáta

A kranioszakrális kezelés módszer a finomcsontrendszer tökéletes elhelyezkedését állítja vissza.

Miért fontos ez?

Mert a szervezetünket tökéletes rend és egyensúly uralja, és a legkisebb elváltozás is komolyabb gondot okozhat. Például egy baleset, elesés, vagy betegség után a csontok, csigolyák elmozdulnak a helyükről, vagy akár érzelmi stressz okozta tartós izomfeszülés is okozhatja a jelenséget, felborítva ezzel testünk energiarendszerét.

Szervezetünkben a feszültségnek és a lazításnak ugyanolyan természetes ritmusban kellene váltakoznia, mint a nappalnak és az éjszakának. A munkahelyi vagy magánéleti problémák, és a környezetünkből ránk zúduló ingerek miatt azonban folyamatosan feszültek vagyunk, miközben a szükséges nyugalmat ritkán tudjuk élvezni. Ez pedig könnyen az egészségünk rovására megy.

A fülzúgással például sok esetben az orvosok sem tudnak mit kezdeni, azonban a kranioszakrális gyógymód segítséget nyújthat az érintetteknek.

A kezelés elején a terapeuta gyengéden a páciens testének különböző pontjaira helyezve a kezét megfigyeli annak kranioszakrális ritmusát. Ezt követően főként a koponyán (cranium) és a keresztcsonton (sacrum) végez finom mikromanipulációt, rendkívül apró és gyengéd mozdulatokkal korrigálja a koponyacsontok mikromozgásait, meghatározza, majd elhárítja a kötőszövetek szabad mozgásának, az agyi-gerincvelői folyadék szabad áramlásának akadályait, hatást gyakorolva ezzel a test egyéb részeire, rendszereire. A kezelés során a páciens is tapasztalatot szerez testének öngyógyító folyamataival kapcsolatban, elősegítve ezzel saját gyógyulását.

A craniosacralis (ejtsd. kranioszakrális) kezelés alatt a páciens felöltözve, kényelmesen hanyattfekszik a kezelőasztalon, nyugodt, barátságos környezetben.

Egy alkalom kb. 45-50 perc, gyerekeknél esetleg kevesebb. Először a részletes anamnézis felvétel és felvilágosítás miatt kb. 1,5 órát szánjunk a kezelésre!

A craniosacralis terápia kifejlesztése, Dr. John E. Upledger, amerikai orvos professzor nevéhez fűződik, aki 1985-ben létrehozta az Upledger Intézetet, ahol azóta több ezer egészségügyi szakember, orvosok, természetgyógyászok, pszichológusok, gyógytornászok, masszőrök sajátíthatták el a craniosacralis terápia alkalmazását.

Íme néhány olyan betegség, probléma, amelyek esetén a craniosacralis terápia hatékony lehet:

  • Fejfájás, migrén, álmatlanság, idegfájdalmak
  • Krónikus nyak- és hátfájdalom, állandó fájdalom bárhol a testben
  • Asztma, krónikus hörghurut, krónikus arcüreggyulladás
  • Tinnitus (fülzúgás) és egyéb középfülproblémák, fül-orr-gégészeti betegségek, fülzúgás
  • Lázas állapotok, fertőzések
  • Krónikus fáradtság, kimerültség
  • Stressz, feszültség, érzelmi nehézségek, depresszió
  • Hormonális problémák
  • Szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, szédülés
  • Motoros koordináció zavara
  • Ortopédiai problémák, gerincbetegségek
  • Fogászati és állkapocs-ízületi problémák
  • Baleseti agyi és gerincvelői sérülések
  • Műtét utáni működési zavarok

A finom érintések, amelyeket a terapeuta alkalmaz, ezt a gyógymódot az egyik legbiztonságosabb módszerré teszik, amely nyugodtan alkalmazható csecsemőknél, kisgyermekeknél, időseknél, illetve akut fájdalommal járó állapotok esetén is.

Egy jól képzett terapeuta könnyen átsegítheti az újszülöttet a születés okozta traumán, és segítséget nyújthat a jövőbeni problémák megelőzésében is.

A terápia igen hatásos csecsemőknél pl. szopási nehézségek, kólika, alvászavarok kezelésében, gyermekkorban pl. krónikus fülgyulladás, asztma, hiperaktivitás és egyéb viselkedésproblémák, különböző félelmek, fóbiák, ágybavizelés, tanulási nehézségek, központi idegrendszeri sérülések, epilepszia, autizmus és sok más betegség esetén is.

Mivel a kezelés igen gyengéd, ez a gyerekekre megnyugtatóan hat és kellemes élményt jelent a számukra is.

Forrás: craniosacralis.hu

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák