Bor és szőlő, mint a középfülgyulladás ellenszere?

  • 28.11.2016
  • Trestyén Zsófia

A georgiai egyetem kutatói felfedeztek egy összetevőt, mely a vörös borban és a szőlőben is megtalálható, és ezen alkotóelemmel felvehetjük a harcot a gyulladásokkal szemben.

"Kimutattuk, hogy a vörösbor és szőlő egy fontos alkotóeleme, az úgynevezett resveratrol képes elnyomni a gyulladást", mondta Dr. Jian-Dong Li, a tanulmány szerzője, a georgiai egyetem Orvos Biológiai Intézetének igazgatója. "Bebizonyosodott, hogy a resveratrol képes elnyomni a gyulladást, de hogy pontosan hogyan szabályozza a gyulladást az egyelőre ismeretlen. Azt találtuk, hogy a resveratrol elnyomja egy jelentős részét azoknak a bakteriális kórokozónak, melyek a középfülgyulladásért felelősek."

Az alkotóelem segítségével szabályozható azoknak a felső légúti gyulladásos megbetegedéseknek a kialakulása, melyeket bakteriális kórokozó okoz, például asztma, krónikus tüdőbetegség (COPD) és a középfül fertőzése (középfülgyulladás).

Forrás: News Medical

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák