Egy újabb veszélyes munkaterület, már ami a hallást illeti: kőolaj-finomító

  • 03.04.2018
  • Trestyén Zsófia

A kanadai WorkSafeBC jelentése szerint a kőolaj- és gázszektorban dolgozó munkavállalók kétszer nagyobb valószínűséggel veszítik el hallásukat, mint a más zajos iparágakban dolgozó munkavállalók.

A British Columbia olaj- és gáziparban dolgozó munkavállalóinak 33%-a halláskorosodásban szenved. A halláskárosodásukat a munkahelyi zaj okozza. Ez a szám több mint kétszerese a 16%-os átlagnak, amelyek a zajos iparágakban dolgozó munkavállalókat jellemzik.

A fenti iparban dolgozók több mint fele 35 éves vagy még annyi sincs. Ez azt jelenti, hogy a halláskárosodásukat nem okozhatja a koruk.

Szinte minden dolgozó visel valamilyen hallásvédelmi eszközt. A WorkSafeBC szerint ezek hatástalansága talán abban rejlik, hogy a munkavállalók gyakran leveszik őket vagy rosszul viselik azokat, esetleg olyan magas zajszintnek vannak kitéve, mely erősebb hallásvédelmet igényelne.

A fiatal munkavállalók kockáztatják a hallásukat

A WorkSafeBC azt is megállapította, hogy a fiatal munkavállalók kevésbé figyelnek a hallásvédelemre. A 35 év alatti csoport 17%-a számolt be arról, hogy nem tesz hallásának védelme érdekében a munkahelyén, a 21 év alattiaknál ez a szám 27% volt.

A tanulmány azt írja, hogy javítani kellene a halláskárosodás megelőzésére irányuló programokon.

Forrás: hear-it.org

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák