Babasírást fordító kütyü – Bizony, létezik már ilyen is!

  • 05.03.2017
  • Trestyén Zsófia

Szülőnek lenni egyszerre szórakoztató és nehéz feladat. Ezért néhány rátermett anyuka és apuka, olyan szerkezetek feltalálására adta a fejét, ami olykor megkönnyíti a gyereknevelést. Bemutatunk néhányat közülük.

Gyereksírás fordító szerkezet

A csecsemő sírását fordító eszköz négy lehetséges opciót ad arra, hogy miért ordít az újszülött - és 92%-os aránnyal kijelöli a helyes választ. A négy lehetőség: az éhségtől, a fájdalom, a fáradtság, vagy a pelenkacsere aktualitása. Ahogy nő a gyermek egyre kevésbé lesz pontos az előrejelzés, de négy hónapos korig még a helyes válaszadási arány mindig 77%-os. Az eszköz kifejlesztése során az alkotók 200.000 felvételt elemeztek, melyen újszülöttek sírása volt hallható.

Hang és fény kivetítő

Ez a projektor remek lehetőséget nyújt a babák elaltatásához. Aranyos képeket vetít a mennyezetre és ezzel együtt megnyugtató hangokat vagy altatódalokat játszik.

Ruhába épített tevékenységfigyelő

Ez a különleges ruha egy beépített eszközt tartalmaz, ami figyeli a gyermek légzését, indokolatlanná teszi a szülők folyamatos kontrollját, ami arra irányul, hogy mennyire jól alszik a baba éjjel. A készülék teknős alakú, és rögzíti a bébik légzését, helyzetét, és a szoba hőmérséklet, ezen információkat pedig egy okostelefon alkalmazásán keresztül tudatja az aggódó szülőkkel.

Hőmérő tapasz

Ezen hőmérő matrica segítségével ellenőrizhetik a gyermek hőmérsékletét, ha megbetegszenek anélkül, hogy aggodalmával zavarná az alvását. Közvetlenül a bőrre tapasztható és nagy pontossággal kimutatja a gyerkőc test hőjét. Ha a gyermek hőmérséklete emelkedik, a szülőket egy alkalmazáson keresztül értesíteni fogják.

Okosfogkefe

Nagyobb gyerkőcöknek is találhatunk egy motiváló fejlesztést. Ez a fogkefét Bluetooth-on keresztül lehet csatlakoztatni egy okostelefonhoz. Minden mozgást, ami t a gyermek a fogkefével végez a szájában 3D-ben megjelenít az eszközön. Amikor a gyermek helyesen mos fogat, akkor pontokat gyűjthet, amely pontokkal díjakat zsebelhet be, s ezáltal a fogmosás egy jó játékká alakul, kötelező rutin helyett.

A szuperkütyük elérési útját az alábbi linken találják.

Forrás: brightside.me

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák