10 irritáló utastárs repülőn, akit mindenki ismer

  • 07.02.2016
  • Trestyén Zsófia

Sokat utazik? Akkor az alábbi egyének közül legalább eggyel már biztosan találkozott!

1) Akinek be nem áll a szája

Ismeri azt a szomszédtípust, aki elindít egy barátságos csevegést, de rövid időn belül már azt veszi észre, hogy arról mesél, hogy meghalt a nővére hörcsöge, majd azt is elmondja, hogy olvasott egy könyvet, amit ön is olvasson el mindenképpen, mert nagyon izgalmas, a végén a főhős meghal. És ön ezt hallgatja hosszú órákon át. Barátságos, de bárcsak levegőt is venne!

2) A háttámla-rugdosó

Egyik szempontból érthető, hiszen az ülések között különösen kicsi a lábtér a repülőkön. De néha szinte úgy tűnik, mintha sportot űzne abból, hogy minél gyakrabban rúgjon bele a háttámlájába. Turbulencia garantált!

3) A hordágyas

Egy másik háttámla jelenség: valaki, aki maximális ledönti az ülését a repülés egész idejére, szóval tulajdonképpen hanyattfekszik. Vagy aki véletlenül pofon vágja a háttámlával, mert túlságon megdönti. Természetesen pontosan abban a pillanatban, amikor ön a tálcára rakja a csésze kávéját.

4) A kommentáló filmnéző

Gyermekek vagy felnőttek is lehetnek. Olyan egyénekről van szó, akik nem jöttek még rá, hogy miért találták fel a fülhallgatót. Folyamatosan közvetítik a többi utas felé, ami az ő fülükben szól.

5) A kartámasz-gyarmatosító

A karfákat két utasnak szánják, de néhányan figyet hánynak erre a tényre. Lelökik a másik karját, vagy épp az ölébe fordítják a támaszt, amíg ők helyezkednek.

6) A bámuló

Ön előtt vagy ön mellett is ülhet az, aki folyamatosan bámulja. Inkább gyermekekről van szó, akik még nem tanulták meg, hogy ez a viselkedés udvariatlan. Idegesítő, s egy idő után akár hátborzongatóvá is válhat.

7) A horkoló

Egy tökéletes szomszéd, mindaddig, amíg a kabin fények ki nem alszanak, és ő álomba nem szenderül, majd elkezd horkolni. Lehet, hogy egy idő után még az ön vállára is hajtja a fejét. Hogy ön is pihenne? Kínos.

8) Az exhibicionista

Ledobja a cipőjét, megjelenik a fedélzeten a lábszag, nem zavartatja magát. Az öltözéke: sörhas és kigombolt ing kombinációja. Ön pedig csak arra tud gondolni, adja az ég, hogy ne az én szomszédom legyen!

9) Az üvöltés világbajnoka

Sajnos a babák nem mindig a legszerethetőbb útitársak. Az ő fülük érzékenyebb, mint a felnőtteké, viszont ugyanazt élik át vele, de ők ezt még nem értik, s nem tetszésüket sírással tudják csak kifejezni. Nehéz ezzel mit kezdeni, általában egy könyvvel vagy játékkal el lehet terelni a figyelmüket.

10) A versenyívó

Mindenki találkozott már azzal az utas típussal, aki versenyt iszik önmagával az út alatt. Először bedob egy sört, aztán egy bort, majd egy whiskyt, utána pedig egy gin-tonikot. A folyamat végén kapunk egy hangos útitársat.

Szerencsére, amint vége az útnak, el is feledhetjük a fenti kellemetlenségeket, de arra is van megoldás, hogy ha pihenni szeretnénk repülés közben. Választhatnak repüléshez kifejlesztett füldugót, próbálják ki, higgyék el, érezhető lesz a különbség!

Forrás: www.alpinehearingprotection.co.uk

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák