A füldugó segíthet az alvásban

  • 29.09.2014
  • Varga Zsófia

Ébredtél már arra az éjszaka közepén, hogy a partnered horkol vagy a szomszédaid veszekednek? Ha igen, itt az ideje, hogy új párt keress vagy költözz. Vagy akár vásárolhatsz egy pár jó minőségű füldugót is, hogy békésen alhass a kapcsolat vagy a kényelmes otthon feladása nélkül. Speciális hallásvédők széles körben fellelhetők internetes webshopokban, üzletekben, így könnyen beszerezhetünk egy számunkra alkalmas darabot.

Egyes füldugók jelentősen csökkentik a környezet zajait anélkül, hogy teljesen elzárnák a füleket. Mások speciális akusztikus szűrőik által csak bizonyos frekvenciákat tompítanak, mivel csak adott hangokat szükséges kizárni, mint a közlekedési zajok és a horkolás. Ezek a szűrők átengedik a riasztó és az ébresztő hangját. Általában az alváshoz használatos füldugók rugalmas, termoplasztikus anyagból készülnek, hajlékonyak, hogy minél jobban illeszkedjenek a hallójáratba. Ennek köszönhetően kis hallójáratú és érzékeny fülű emberek számára is megfelelőek. Alvás közben nagyon kényelmes viselésük.

Egy pihentető éjszaka elengedhetetlen a személyes jóléthez, hogy a maximumot hozhassuk ki a napunkból. Az alváshiány számos negatív tünetet eredményezhet, főleg ha hozzáadjuk a stresszt. Ezért a különböző füldugók megoldást jelenthetnek a nyugodt alvásra. Talán nincs olyan ember, aki ne tapasztalta volna már meg, milyen egy horkolóval egy szobában aludni. A horkolás egy széles körben elterjedt probléma a világ minden táján, mely fizikai gyökerekkel bír. A horkolás esélye az életkor előrehaladtával folyamatosan növekszik, köszönhetően a felszedett kilóknak és a nyak, a torok környékén lágyuló szöveteknek.

Azok az emberek, akik horkolnak, egyaránt szenvednek, nem csak a velük alvók. Nyilván könnyebb és egyszerűbb megvenni a füldugókat, mint a horkolás forrását megszüntetni. Természetesen a komfort játsza a legnagyobb szerepet, a legfontosabb, hogy alvás közben ne zavarjon bennünket a fülünkben lévő dugó. Emiatt a kényelem mellett megfelelő védelmet kell nyújtania a zavaró zajokkal szemben, legyen szó horkolásról, közlekedési zajokról vagy zenéről.

Egyes gyártók speciális horkolás elleni füldugókat is kínálnak, melyek hozzájárulhatnak az átaludt éjszakák megvalósulásához. Rengeteg típus közül válogathatunk, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Tervezésüknek köszönhetően a különféle füldugók egyedi funkciókkal rendelkeznek, a zaj mennyiségétől és minőségétől függően eltérő méretűek és szűrőtartományúak lehetnek.

A pihentető éjszakai alvás több okból kifolyólag is nagyon fontos. Néha az emberek otthon sem tudnak eleget pihenni. A sokféle hallásvédő eszköznek hála azonban nem kell lemondanunk a nyugodt éjszakákról.

Forrás: EzineMark

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák