Fáj a feje? Hallgasson Mozartot!

  • 16.03.2015
  • Trestyén Zsófia

Egy Németországban végzett kutatás bebizonyította, hogy fájdalomcsillapító gyógyszerek szedése helyett klasszikus zene hallgatásával is megszűntethetjük testi kínjainkat.

Egy stuttgarti egyetem kutatói jutottak arra a döbbenetes felfedezésre, mely szerint a legkülönfélébb betegségek tünetei enyhíthetőek klasszikus zenével.

Álmatlanság ellen bevethetjük a szimfóniák lassú tételeit. Beethoven Holdfény szonátája vagy Bach csembalódarabjai, de Schumann Álmodozása és Gershwin Nyáridőben darabja is álomba ringathatnak minket.

Depresszióra javasolnak minden barokk zenét, hiszen azoknak hangulatjavító hatásuk van. Továbbá segíthet még Vivaldi Négy évszaka, Bach I. brandenburgi versenye, Beethoven VIII. szimfóniája és Gershwin Fascinating Rhytm című munkája.

Fejfájás, migrén ellen a leghatékonyabb klasszikus zene Mozart 39. (Esz-dúr) szimfóniája és A-dúr zongoraversenye.

Stressz ellen halk, kellemes háttérzenét válasszunk, mint például egy modern muzsikát: Lionel Richie My Destinyjét, de romantikus dallamokra úgyszintén letehetjük a voksunkat: Schubert Pisztrángötöse, Schumann Álmodozása kitűnő segítség lehet számunkra.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák