Igazoltan káros zajszint a klubokban

  • 28.11.2016
  • Trestyén Zsófia

Dél-kaliforniai tudósok azt állítják, hogy egyetlen éjszaka alatt halláskárosodásra tehetünk szert, ha nem vagyunk elég óvatosak.

Egy új tanulmány arra enged következtetni, hogy a szórakozóhelyek zajszintje a tűréshatár felett van. A dél-kaliforniai kutatók úgy vélik, hogy az átlagos folyamatos zajszint néhány éjszakai klubban legalább 91,2 dBA (A-súlyozású decibelben). Ez azt jelenti, hogy a fiatalok akár egyetlen éjszaka alatt halláskárosodást szenvedhetnek!

A szórakozóhelyek mosdójában és a külső helyiségekben általában alacsonyabb a zajszint, mint más területeken a klubokban. A bár részen és táncparketten viszont nagyon nagy a hangerő. Mind a bulizni vágyó fiatalok, mind a diszkók dolgozói rendkívül erős zajhatásnak vannak kitéve és akár egyetlen éjszaka alatt zaj okozta halláskárosodás áldozatai lehetnek.

Mi lehet a megoldás? Messziről kerüljük el a szórakozóhelyeket? Dehogy, gondoskodjunk hallásunk védelméről! Szerezzünk be például kifejezetten bulizáshoz ajánlott füldugót, mellyel teljes mértékben megóvhatjuk az egyik legfontosabb érzékszervünk épségét.

Forrás: News Medical

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák