Nyaralj füldugóval!

  • 10.07.2016
  • Czicze Andrea

A legtöbben egész évben a júliusi vagy az augusztusi tengerparti nyaralásukra készülnek, ám a probléma ezzel az, hogy sokan mások is pont arra az időszakra tervezik szabadságukat. Persze azzal szinte mindenki tisztában van, hogy egy-egy felkapottabb üdülőhely igen zajos is lehet, de egészen addig, amíg el nem jön a foglalós oldalakon vagy az utazási irodák prospektusaiban talán még jó pontszámot is kapott szállodában az első éjszaka, nem gondolnak arra, hogy ezek a zajok akár tönkre is tehetik jól megérdemelt pihenésüket.

Tény, hogy élnek köztünk olyan szerencsések, akik egy hosszú városnézéssel vagy tengerparti fürdőzéssel eltöltött nap után bármilyen hangos turistaparadicsomban is úgy alszanak, mint a bunda, ám a legtöbben sajnos nem ilyenek vagyunk. Ha nem az utcai éjszakai bárok, akkor a szomszéd horkolása vagy hajnalig tartó tévézése borzolhatja fel idegeinket, mely utóbbin például az sem segít, ha esetleg valami gyönyörű, egzotikus nyelven hallgathatjuk végig a mellettünk elszállásolt család kedvenc filmjét.

Ilyenkor persze lehet kérni egy másik szobát, a cserére azonban nyáron, egy amúgy is zsúfolt szállodában, nagyon kevés esély van. Esetleg aludhatunk párnával is a fejünkön, de ez rendkívül kényelmetlen, és gyakorlatilag semmit sem használ. Kézenfekvő, mégis keveseknek jut eszébe, hogy minden problémára gyógyír lehet egy újgenerációs füldugó (pl. az Alpine SleepSoft füldugója kiváló választás), mely amellett, hogy kizárja a kellemetlen zajokat, a zsebünkben is elfér, ráadásul több évig is lehet használni ugyanazt a terméket. Sokan azért ódzkodnak a füldugótól, mert úgy gondolják, hogy kényelmetlenek, nem tesznek jót a fülnek, vagy tartanak attól, hogy nem hallják meg a reggeli vekker hangját. Nos, mindegyik félelem alaptalan, hisz amellett, hogy kényelmesek (a SleepSoft füldugó például hőre lágyuló anyagának köszönhetően hamar felveszi a hallójárat formáját), a felhúzott ébresztőórát (vagy telefont) is meg lehet vele hallani.

Néhány neves luxus szálloda egyébként – talán a jobb vendégelégedettségi mutatók érdekében –már kezd rájönni a füldugók fontosságára, olyannyira, hogy többek közt ezt is bekészítenek a szobákba vendégeiknek. Ám nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen drága helyeken szálljon meg, ezért érdemesebb inkább egyszer venni egy jó minőségű füldugót, így nyaralása garantáltan a pihenésről fog szólni, még akkor is, ha szomszédai mondjuk szinkronban horkolnak a vékony falak túloldalán.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák