Csendes téli programajánló

  • 22.02.2015
  • Bordohányi Alexandra

A tél a nyugalom évszaka, amikor a természet lecsendesedik, és mi magunk is nyugalomra vágyunk. Ilyenkor nem csak a hétköznapi hajtásból esik jól visszavenni egy kicsit, de kikapcsolódásképpen is szívesebben keresünk olyan csendes programokat, melyek megnyugtatják elménket és lelkünket is. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet nyugodt téli délutánokra és estékre, melyeket élvezhetünk egyedül is, de családunkkal, barátainkkal egyaránt.

  1. Évértékelés. Ugyan már jócskán túlvagyunk az újéven, ám a tavalyi évünk értékeléséhez még egyáltalán nincs késő. Az interneten számos évértékelő füzet elérhető, melyet kitölthetünk egyedül, vagy akár társaságban is. Remek alkalom arra, hogy rendezzünk gondolatainkat, és megtervezzük az előttünk álló évet.
  2. Vadasparki séta. Remek kikapcsolódás télen egy vadasparki túra. A téli erdő már önmagában is gyönyörű, az állatetetés és simogatás pedig kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató lehet. Fővárosiaknak érdemes ellátogatni a Budakeszi Vadasparkba vagy a veresegyházi Medveotthonba, de a vidéki vadasparkok többsége is várja a látogatóit télen.
  3. Teadélután. Amellett hogy finom és antioxidánsokban gazdag, sok olyan teát találhatunk a boltok polcain, melyek segítenek a relaxációban. A hidegben jólesik beülni egy teázóba egy kellemes baráti beszélgetésre, ha pedig üzlettel egybekötött teázót találunk, haza is vihetünk egy adaggal a lélekmelegítő italból.
  4. Jazzest. Jó jazzkoncerteket ugyan egész évben találunk, de a legtöbb jazzestet a téli időszakban rendezik. A halk és nyugodt zene az egyik legjobb módszer arra, hogy lecsendesítsük a tudatunkat és kikapcsolódjunk. Ha nem vagyunk koncertre járós típusok, akkor otthon is feltehetünk egy jazzlemezt, akár egy forró fürdő kíséretében.
  5. Hóesés. Valószínűleg a legmegnyugtatóbb dolog télen maga a hóesés. Legyen szó akár egy sétáról a hóesésben, akár arról, hogy a meleg szobából nézzük az ablakból a szálló pelyheket, a havazás az egyik legbékésebb dolog. Használjuk is ki ezt a csodát, hiszen csak ebben az évszakban adatik meg.
Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák