Fesztiválajánló - május

  • 27.04.2015
  • Magyarország

Ugyan a tavaszi hónapok még nem tartoznak a klasszikus értelembe vett fesztiválszezonhoz, de májusban is találunk nagyszerű programokat, melyek megalapozhatják a nyarat. A tavaszi eseményeken a zene mellett sokszor a gasztronómia is főszereplő, így a koncerteket kellemes ételek és italok társaságában élvezhetjük. Amellett, hogy a nagy nyári fesztiválokra rá tudunk hangolódni, elkezdhetünk kicsit tudatosabban foglalkozni a hallásunk védelmével is a kisebb fesztiválokra készülve. Lehetőleg próbáljunk meg a hangszóróktól távolabb helyet találni a koncerteken, és készüljünk arra is, hogy legyen nálunk egy plusz pulóver is a hidegebb estékre, hogy elkerüljük a középfülgyulladást.
Májusi programajánlónkban jazz fesztivál, utcazenei fesztivál és majális is helyet kapott.

Nemzetközi Dixieland Fesztivál - április 30 - május 3.

Idén 31. alkalommal kerül megrendezésre a Dixieland jazz zenei fesztivál, melynek nyitónapja egybeesik a nemzetközi jazz nappal. A négynapos esemény otthona Salgótarján, ahol párhuzamosan megrendezésre kerül a Városi Majális is. Többek között fellép a Budapest Bár, a Group ’n’ Swing, a Gyárfás Trió & Winand Gábor, a Funny Fellows és a Boogie Boys.
Az esemény oldala: http://stjazz.hu/

Ceglédi Utcazene Fesztivál - május 1.

Táncbemutatókkal, Folk Udvarral, Anna&The Barbies nagykoncerttel, Utcazene zenekara díjjal és 3 színpaddal várja az érdeklődőket a 4. alkalommal megrendezésre kerülő Ceglédi Utcazene Fesztivál. Az egész napos esemény ingyenes, aki szereti a változatos helyszíneket és a karneválra emlékeztető atmoszférát, annak jó kikapcsolódási lehetőség lehet a hosszúhétvégére.
Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/ceglediutcazene

Népligeti majális - május 1-3.

Három napos lesz idén a népligeti majális, ahol a retro party, a koncertek és az utcabál mellett egyéb nem zenei programokkal is várják az érdeklődőket. A kilátogatók válogathatnak a street food ételek között, de a vintage vagy kézműves dolgok szerelmesei sem fognak csalódni. Természetesen a májusfa állítás sem maradhat el, és a Május Szépét is megválasztják.
Bővebb információ: http://napok.4t.hu/magyarorszag/budapest/budapest-nepligeti-majalis-2015

Pálinkafesztivál - május 7-10.

A gasztrorajongókat idén is várja a budapesti Pálinkafesztivál, mely most még nagyobb alapterületen, ingyenesen lesz látogatható. A kézműves pálinkákon kívül igazi magyaros ételeket kóstolhatnak a látogatók, sajtok, mangalicaételek, pálinkás sütemények és még zsíros kenyér is szerepel a kiállítók étlapján. A jó hangulatról természetesen koncertekkel is gondoskodnak a szervezők, többek között fellépnek a Halott Pénz tagjai, a Stahl Barbi & Havai Gábor Duó, a Takács Eszter Band és a Hősökből ismert Dj Gozth is.
Az esemény oldala: http://budapestipalinkafesztival.hu/

Az igazi fesztiválszezon beharangozója is lehet két májusi zenei fesztivál, a Pécsi Egyetemi napok (április 30 május 3.), illetve a második alkalommal megrendezésre kerülő FesztEger (május 28-30.). Mindkét fesztiválon fellép a Halott Pénz, Péterfy Bori & Love Band, a Vadfruttik, a Tankcsapda, Pécsen többek között várja a rajongókat a 30Y, Odett, a Brains, a P.A.S.O., Egerben pedig a Quimby, a Kiscsillag, és az Irie Mafiia is, azaz a hazai fesztiválfellépők többsége.
Még több infó és fellépő a fesztiválok oldalán: http://www.pecsiegyeteminapok.com/ és http://feszteger.hu/

Bordohányi Alexandra

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák