5 gyakorlati tipp, amivel felpörgetheti a munkát

  • 07.02.2016
  • Trestyén Zsófia

Elkezdődött az újév, adunk néhány tanácsot, amivel javíthatja a koncentrációját, és hatékonyabbá teheti velük az irodai munkát.

1. Kapcsolja ki a zavaró tényezőket

Csipogás, sípolás, rezgés, zizegés! 2016-ban folyamatosan jönnek a figyelmeztető jelzések. Mindenki előtt értesül róla, hogy eltűnt a szomszéd macskája (munkaidejében). Miért? Mert folyton jönnek a mobiljára az értesítések. Ha teheti vagy kapcsolja ki, vagy halkítsa le a telefonját a munkahelyén, ha ezt nem tudja ezt megtenni, akkor legalább képernyővel lefelé helyezze az asztalára.

Amennyire lehet, korlátozza a közösségi média használatát, ha szüksége van rá, akkor legalább a figyelmeztetéseket kapcsolja ki.

2. Fókuszáljon a főprojektre

Egyes tevékenységek nagyobb koncentrációt igényelnek a munkafolyamatban. Tervezzen be blokkokat ezeknek a hangsúlyos részeknek, amikor csak az adott dologra koncentrál. Ezen időszakok alatt ne engedje meg se magának, se másnak (e-mailekkel, telefonhívásokkal sem), hogy elterelje a figyelmét. Akár egyeztethetnek a kollégákkal is, és tarthatnak közös blokkokat, amikor némaság honolna az irodában.

3. Hozzon létre egy nyugodt munkakörnyezetet

Ebből következik a következő tippünk: a csendes munkakörnyezet. A nyitott terű iroda hozzájárul a kreatív környezet megteremtéséhez, de figyelemelterelésre is épp úgy alkalmas. Két kolléga épp a hétvége eseményeit beszéli meg, egy munkatárs hangos telefonhívást folytat, egy másik kalapál a billentyűzeten; ezek mind zavaró tényezők. Ha tényleg koncentrálni szeretne, keressen egy nyugodt helyet, vagy próbáljon meg füldugóval dolgozni. A füldugó szűrője nem zár ki mindent, de tompítja a zavaró hangokat, így jobban tud fókuszálni a feladatára.

4. Igyon sokat

A testünk 2/3-a víz és az agyunk 80-90%-a szintén víz. Tehát ha nem iszik eleget (, persze nem kávéra célzunk), az is a munka rovására mehet. A javaslatunk főleg víz fogyasztásra korlátozódik, de teát is ihatunk, ha éppen ahhoz van kedvünk.

5. Tartson igazi szünetet

Ha gyorsan bedob egy szendvicset az asztalánál, az nem valódi szünet. Igazán javítja a koncentrációt egy fél órás szünet. A legjobb megoldás a friss levegőn egy jó nagy séta! Aközben tényleg kiszellőzik az ember feje, utána pedig hatékonyabban folytatódhat a munka.

Önnek van valami bevált trükkje, amivel újra felpörgeti magát a munkahelyén? Ossza meg velünk!

Forrás: www.alpinehearingprotection.co.uk

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák