A hallás és a csillagok

  • 28.04.2015
  • Babicz Beáta

A fül területe a Kos jegyében születettek érzékeny pontja, ahogyan az egész fej, az idegrendszer is. A Kosok általában türelmetlenek, ezért nem fordítanak túl nagy gondot a meleg öltözködésre. Sebbel-lobbal indulnak el otthonról, sokszor kiizzadva lépnek ki az utcára, így könnyen megfázhatnak, főleg, ha fúj a szél. Jól tennék, ha sapkát hordanának, lehetőleg olyat, amely védi a fülüket is.

Érdekes, hogy életünk első hat éve a Kos jegyében telik. Gyakori gyermekbetegség a középfülgyulladás, ez különösen a Kos szülötteket kínozza meg. Gyakran magas lázzal és éles fájdalommal jár, de többnyire nem dönti le őket a lábukról túl hosszú időre. Ez is igen jellemző a Kos szülöttekre: ha nincsenek rosszul, nem képesek ágyban maradni. Szerencsére a fülfájást kinövik, és ritka, hogy felnőttkorban ez komolyabb gondot okozzon.

Azon személyekre is érvényesek a fentiek, akiknek a leszálló holdcsomópontjuk épp a Kos jegyébe esik. A felszálló holdcsomópont ilyenkor a Mérleg csillagképbe mutat, ez egy olyan sorsjelölő pont, amely megmutatja, milyen tulajdonságokat kell tudatosan fejlesztenünk a személyiségünkben, jelen esetben a harmóniára, békességre, békéltetésre való törekvést, a másokkal való együttműködés készségét.

Ha ezeket képesek vagyunk megvalósítani életükben, nem megyünk fejjel a falnak, és nem csak magányos harcosként tudjuk elképzelni magunkat, akkor jó eséllyel elkerüljük a Kosra jellemző érzékeny területek megbetegedését.

A holdcsomópont az alábbi link segítségével számolható ki: http://horoszkopelemzes.hu/index.php/horoszkop-kalkulator/holdcsomopont-tablazat/

Forrás: NLCafé

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák