Az amerikai lakosság majdnem 20%-ának hallásproblémája van

  • 10.09.2018
  • Trestyén Zsófia

Meghökkentőbb adat, hogy a nagy amerikai egészségügyi felmérés szerint a megkérdezettek fele vett részt valaha hallásvizsgálaton!

Az amerikaiak 17% azt állítja, hogy problémái vannak a hallásával

A nagy amerikai egészségügyi felmérés adatai szerint az amerikaiak 16,8% valamilyen halláscsökkenési problémát észlel magán. Ugyanakkor a megkérdezetteknek csak a fele volt valaha is hallásvizsgálaton.

Az USA-ban a National Health Interview Survey (NHIS) által megkérdezett résztvevők 16,8% illette hallását nem "kiváló" vagy "jó" minősítéssel. 10,5%-uk azt mondta, hogy egy kis baj van a fülükkel, 3,9% saját bevallása szerint mérsékelt baja van, 2,4% pedig azt állította, hogy komoly probléma van a hallásával vagy teljesen siketnek vallotta magát.

Az elemzésről szóló tudományos cikk szerint ez azt jelenti, hogy körülbelül 40 millió amerikai embernek van valamilyen mértékű problémája a hallásával.

Az elemzés szerint 21% tapasztalt már olyan problémát, mikor háttérzaj mellett kellett érzékelni a beszédet, legalább az idő mintegy felében, s ez gondot okozott neki.

Ugyanakkor a megkérdezettek mindössze 20,6%-a ment el orvoshoz hallásával kapcsolatos probléma miatt az elmúlt öt évben. Az analízisben résztvevő emberek közel fele soha volt még hallásvizsgálaton (49,7%). 18,8% volt az, aki azt mondta, hogy az utóbbi öt évben végeztek rajta hallásvizsgálatot.

A felmérés résztvevői szerint a halláskárosodásuk oka az öregedéshez vagy a hosszú távú zajkibocsátásnak kitettségük.

Források: hear-it.org

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák