Hangos alkalmazások

  • 04.05.2015
  • Bordohányi Alexandra

Már egyre több hallással kapcsolatos okostelefonra letölthető alkalmazás érhető el – léteznek hallástesztek, applikációk, melyek felerősítik a hangokat, és olyanok is, melyek csak szórakoztatóak. Cikkünkben ezek közül válogattunk.

1. Test Your Hearing

Az alkalmazás különböző frekvenciájú hangokat játszik le nekünk, amiről meg kell mondanunk, hogy halljuk-e vagy sem. Miután végigértünk a frekvenciákon, az alkalmazás elárulja, hogy életkorunknak megfelelő-e a hallásunk, sőt azt is megtudhatjuk, melyik állat hall úgy, mint mi.

2. Hearing Machine

A Hearing Machine elnevezésű alkalmazás alapvetően a hallássérült embereknek készült. Az applikáció úgy működik, hogy híváskor a vonal túlsó végén lévő által mondottakat írott szöveggé alakítja, és ezt megjeleníti a képernyőn.

3. Ear Spy Pro

Ez az applikáció igazi szuperhallást ígér, valódi lehallgató készülékként funkcionál. Az alkalmazás felerősíti a hangokat, a zavaró zajokat és a visszhangot pedig ki tudja iktatni. Csak úgy működik, ha fülhallgatót is csatlakoztatunk hozzá.

4. Hear Earth at Here

Az alkalmazással különböző természeti jelenségek, évszakok, élőlények hangját tudjuk meghallgatni. A hangokhoz társuló csodálatos vízfesték hatású animációk segítenek a szobánkba varázsolni a nagyvilág legmegnyugtatóbb hangjait.

5. Hear & Spell -Spell Challenge

Szórakoztató angol nyelvű applikáció kicsiknek és nagyoknak, mely fejleszti a helyesírásunkat. A játék során angol szavakat hallunk, melyeket helyesen betűzve kell megadnunk. Több fajta nehézségi fokozat közül választhatunk, így garantáltan nem unjuk meg hamar a játékot.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák