Minden nyolcadik Új-Zélandon élőnek halláskárosodása van

  • 27.10.2019
  • Trestyén Zsófia

Ez a szám magasabb, mint az Európában végzett hallásra vonatkozó felméréseken kimutatott adatok.

Új-Zélandon a felnőttek 12,3% mondja azt, hogy hallásvesztése van. A New Zealand Trak 2018 felmérés szerint 41,6%-uk hallókészüléket is használ.

Új-Zélandon minden nyolcadik felnőttnek halláskárosodása van

A New Zealand Trak 2018 felmérés a halláskárosodásról és az új-zélandi hallókészülékek használatáról azt mutatja, hogy a felnőtt új-zélandiak 12,3%-nak saját bevallása szerint halláskárosodása van. Az összes új-zélandi emberre kivetítve ez az arány, ha belevesszük a 18 év alattiakat is, 10,1%-ra módosul.

Ez az arány valamivel magasabb, mint az elmúlt évek hasonló Európában végzett felmérésein, ahol az átlag a felnőttek 10% – vagy minden tizedik megkérdezett – azt mondta, hogy véleményük szerint hallásuk romlik.

Hallókészülékek használata

A felmérésben megkérdezettek 41,6%-a vallotta azt, hogy halláskárosodott, hallókészüléket használ. Az új-zélandi hallókészülék-használók 78% mindkét fülében használja ezt az eszközt.

A felmérésben szereplő hallókészülék-tulajdonosok 95%-a nyilatkozta, hogy hallókészülékeik egész idő alatt vagy időnként javították életminőségüket. Különösen a kommunikáció hatékonysága és a csoportos tevékenységekben való részvétel lehetősége javul általuk. A felmérés során úgy vélték, hogy a hallókészülékek pozitívan befolyásolják a munkájukat és javítják az alvást is.

Hallásvizsgálatok

A felmérésben résztvevők 38%-a mondta, hogy részt vett hallásvizsgálaton az elmúlt öt évben, a tesztek nagy részét audiológus végezte.

Visszafizetés

Az új-zélandi hallókészülékekkel rendelkezők 46%-a kapott valamilyen harmadik fél általi visszatérítést.

A felmérésről

Az új-zélandi Trak 2018-at az Anovum svájci elemző cég tervezte és hajtotta végre az Európai Hallókészülék-gyártók Szövetsége (EHIMA) nevében. A felmérés mintegy 16 000 interjúból állt.

Forrás: www.ehima.com

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák