Sokan állítják, halláskárosodásuk van

  • 19.11.2018
  • Trestyén Zsófia

Egy Európában és az Egyesült Államokban végzett felmérésből az derül ki, hogy sokan használnak hallókészülékeket is.

A National Health Interview Survey (NHIS) adatai szerint az Egyesült Államokban a résztvevők 16,8% nyilatkozott arról, hogy hallása nem „kiváló” vagy „jó”.

Európában is sokan azt mondják, hogy halláskárosodásuk van.

EuroTrak felmérések

Németországban az emberek 12,2% vallja, halláskárosodástól szenved. A 18 év feletti felnőttek közül 14,1% az, aki állítja, halláscsökkenése van – az EuroTrak Germany 2018 felmérése szerint.

Az Egyesült Királyságban az EuroTrak UK 2018 felmérése szerint az ott élő emberek 9,7%-ának van valamilyen mértékű halláskárosodása. A 18 év feletti felnőtteknél 11,6% ez az arány.

Az EuroTrak France 2018 „a halláskárosodásról és a hallókészülékek használatáról Franciaországban” elnevezésű felmérése azt mutatja, hogy a franciák 10%-a szenved ebben a betegségben. A francia felnőttek közül 12,3% mondja, hogy halláskárosodása van.

Az EuroTrak Belgium 2017 felmérése szerint a Belgiumban élő emberek 9,6%-a úgy véli, hogy halláskárosodása van. A felnőttek körében (18 év felettieknél) ez az arány 11,5%.

Hollandiában a 2016-ban végzett EuroTrak felmérés szerint a holland emberek 10,1%-a tartozik az érintettek közé. A felnőtteknél (18 év felettieknél) ez az arány 11,8%.

Hallókészülékek használata

Az Egyesült Királyságban a felmérésben szereplők közel fele (47,6 százalék) az, aki halláskárosodását hallókészülék használatával orvosolja.

Más országokban ezek vagy más felmérések azt mutatják, hogy akik azt mondják, halláskárosodásuk van, körülbelül 40%-uk használ hallókészüléket.

De egyes országokban mindössze 30% vagy még kevesebb ez az arány.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák