Titkolják a halláskárosodásukat a britek

  • 01.01.2018
  • Trestyén Zsófia

Tízből négy azt állítja, sokkal nehezebben tud koncentrálni a beszélgetések közben, gondot jelent követni a diskurzust, valamint a laptopok és telefonok hangerejét is emelniük kell.

Az Egyesült Királyságban végzett felmérésben az 55 évesnél idősebb megkérdezettek közül tízből hatan azt állítják, hogy hallásuk romlott. Ez a halláskárosodás pedig sok szempontból hatással van a munkájukra és a kollégákhoz fűződő kapcsolatukra is.

Egy angol piackutató cég, a OnePoll felmérését az Egyesült Királyságban végezte.800 olyan dolgozó felnőttet kérdeztek meg, akik 55 évesek. A vizsgálódás témaköre a munkahelyi halláskárosodás hatásai voltak.

A felmérésben szereplő alanyok közül tízből hatan észrevették, hogy hallásuk romlott, és azt mondják, hogy ez befolyásolja képességüket a munkájuk megfelelő elvégzésében.

A felmérésben tízből tízen azt mondják, hogy a halláskárosodás következtében csökken a beléjük vetette bizalom. Kevésbé produktívak és munkatársaik aggodalmaskodva tekintenek rájuk.

A halláskárosodás jelei

A megkérdezettek több mint fele azt mondta, hogy kollégáikat egyre többször meg kell kérniük, hogy ismételjék el amit mondtak. Tízből négy egyén azt állítja, sokkal nehezebben tud koncentrálni a beszélgetések közben, gondot jelent követni a diskurzust, valamint a laptopok és telefonok hangerejét is emelniük kell.

Telefonok, találkozók és szocializáció

A válaszadók csaknem fele azt mondja, hogy kerülni fogja a telefon használatát. Harmaduk azt állítja, hogy megpróbál kimaradni az értekezletekről.

A válaszadók több mint fele általános háttérzajt említ, ami zavarja abban, hogy a kollégákkal tartani tudják a beszélgetés fonalát.

A megkérdezettek csaknem fele megkéri a munkatársait, hogy beszéljenek hangosabban és újra mondják el a dolgokat. Tízből tíz azt mondta, hogy megfontoltan választja ki a találkozóhelyeket, és van olyan is, aki beveti a szájról olvasási képességét is.

Titokban tartják a halláskárosodásukat

A megkérdezettek több mint fele azt mondja, hogy a munkáltatója nem támogatná, ha tudna a problémájáról, ezért a legtöbben titkolják a halláskárosodásukat.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák