Tízből egy francia nagyot hall

  • 29.10.2018
  • Trestyén Zsófia

A legfrissebb felmérések legalábbis ezt mutatják.

Minden tizedik francia állampolgár azt mondja, hogy halláskárosodása van. A 18 éves felnőttek körében végzett EuroTrak France 2018-as felmérés szerint 12,3% úgy gondolja, hogy halláscsökkenése van.

Az EuroTrak France 2018-as felmérése a halláskárosodásról és a hallókészülékek használatáról Franciaországban azt mutatta, hogy a franciák 10%-a úgy érzi, hogy halláskárosodástól szenved. A francia felnőttek közül minden nyolcadik (12,3%) mondja, hogy halláscsökkenése van.

Az első ilyen felmérés 2009-ben volt Franciaországban, akkor 10% körüli volt a magukat halláskárosultnak vallok aránya. A felméréseket 2012-ben és 2015-ben is elvégezték. A számok többé-kevésbé hasonlóak a más európai országokban és az Egyesült Államokban végzett hasonló felmérések eredményeihez.

2015-ben a felmérésben résztvevők 34,1%-a jelezte, hogy hallókészülék-használó, három év alatt több mint 20%-kal nőtt ez az arány. Az érintettek 71%-a mindkét fülében használ hallókészüléket.

A felmérésben szinte mindenki (97%-uk), aki hallókészüléket használ, azt mondták, hogy hallókészülékeik valamilyen módon javítják az életminőségüket. Ráadásul 95%-uk állítja, hogy munkájukban segítségükre van a készülék.

A hallókészülékeket nem használó halláskárosultak 38%-a úgy gondolja, hogy jár valamilyen támogatás a hallókészülékekre. 30%-uk úgy gondolta, hogy nincs ilyen, míg 32% azt mondta, nem tudja, van-e igénybe vehető keret. A hallássérültek 87%-a Franciaországban valamilyen módon kapott visszatérítést hallókészüléke árából.

A felmérésben megkérdezettek 36%-a azt mondta, hogy az utóbbi 5 évben részt vett hallásvizsgálaton, közel 47%-uk viszont soha.

Az EuroTrak France 2018-at a svájci Anovum analitikai cég tervezte és hajtotta végre az Európai Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA) nevében. A felmérés körülbelül 15 000 interjúból állt.

Forrás: www.ehima.com

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák