Színezd újra!

  • 20.07.2015
  • Babicz Beáta

Szuperhősökkel dekorálja a fia hallókészülékét az anya - adta hírül a Bored Panda magazin.

Sarah Ivermee, egy olyan brit édesanya, aki hallássérült, négyéves kisfiának és más, gyermekéhez hasonló kicsiknek is segít megszeretni a hallókészülékeiket.

Egy barátnője, aki egy hallássérült kislányt nevel, panaszkodott neki, hogy a lánya utálja a hallókészülékét. Az anya egy hirtelen ötlettől vezérelve ekkor azt a tippet adta neki, hogy dekorálja ki a kislány hallókészülékét körömmatricákkal. Az ötlet pedig bevált.

Ivermee ezután a saját kisfia hallókészülékeit is kidíszítette, méghozzá szuperhősös matricákkal és figurákkal, hogy a fiúcska szívesebben viselje azokat. A nő úgy érezte, ezzel más, hallássérült gyerekeket nevelő családoknak is segíthet, így vállalkozást alapított: hallókészülékekre applikálható díszeket, matricákat készít és árul, melyek segítségével a szülők vonzóbbá tehetik a gyógyászati segédeszközt a gyerekek számára.

Az ötlet nagyszerű és kis kézügyességgel otthon is megvalósítható, a minták sokféleségének csak a képzeletünk szabhat határt.

Persze minden gyermek külön egyéniség, így aztán előfordulhat, hogy amíg a szintén hallássérült kis barátjának tetszik a szuper színes készülék, ő inkább nem hívná rá föl a figyelmet, esetleg még a haját is megnövesztené, csak, hogy elrejtse azt. Ám ez életkoronként is változhat, hiszen, ha sok sikerélményben van része egy emberpalántának, akkor kivirul és felszabadultabban vállalja önmagát, minden hiányosságával és gazdagságával együtt.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák