Szélzaj az AMTS-en

Varga Zsófia / September 19, 2013

Jövő hétvégén három napon át a benzingőz és a motorbőgés kerül középpontba a Hungexpon. Végre elérkezett a március, mely évről évre magával hozza a Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show megrendezésének esedékességét.

Füldugó és szemmaszk a kórházban

Varga Zsófia / September 19, 2013

Az alvás mindig nagyon fontos a gyógyuláshoz. Viszont a kórházakban fekvő betegeknek gyakran gondot okoz az éjszakák átalvása. Egy tanulmányhoz szimulált intenzív osztály segítségével vizsgálták, hogy a füldugók és alvómaszkok segítenek-e a pácienseknek az alvásban.


Motorok és halláskárosodás

A motorosok nagy figyelmet fordítanak a sérülések megelőzésére, a biztonságra. Ugyanakkor a témában mégis ritkán vitatják a hallásvédelem jelentőségét.


A halláscsökkenés okai gyerekeknél

Életük első három évében fogékonyabbak a középfülgyulladásra, de számos más tényező is eredményezhet átmeneti vagy tartós hallásvesztést.


Nézd meg, mit mondok!

A Utah Egyetem biomérnökei felfedezték, hogy a nyelvek megértésben nagyobb szerepe van a látásnak, mint azt korábban gondolták: megfelelő feltételekkel a látottak felülbírálják a hallottakat.

  • Dell, Google
  • New York, US

Mit tehetünk hirtelen hallásvesztés esetén?

Nagyon megijed az ember, ha hirtelen rosszul vagy csak zajokat hall egyik fülére. Félelemmel tölti el, ha hallószervét károsodás éri. De mivel a halláskárosodás nem csak hirtelen fellépő károsodás lehet, feltétlenül meg kell tudni az okát. Csak ezután lehet a gyógymódokról tanácskozni..

  • Dell, Google
  • New York, US

Nem tréfa a halláskárosodás

Mostanában sokat hallhatunk arról, hogy milyen fontos a hallásvédelem. Mert egyre többen hallanak rosszul – és nem csak idősek. Milyen gyakori a halláskárosodás? Németországban olyan 15 millió ember hall rosszul. Minden harmadik ember érintett 60 felett, 8 és 14 éves kor között pedig minden nyolcadik gyerek. Ezenkívül 16 és 24 év között minden negyedik fiatal érintett.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák