9 tudományos módszer a leggyakoribb alvási problémák megoldására

Gondod van az éjszakai alvással? Függetlenül attól, hogy a stressz, valamilyen fájdalom vagy a fényes kék monitor tart-e ébren, ha nem kapja meg a tested a napi 7-9 óra alvást, az egész nap nem ér semmit. A tudomány csodálatos erejének köszönhetően már tudjuk, milyen egyszerű módszerekkel orvosolhatjuk a leggyakrabban előforduló problémákat. Nem, nem beszélünk melatonin kiegészítőkről vagy...

Tovább


Veszélyben vannak a füleid?

A zaj károsítja a belső fülben található szőrsejteket, amelyek nem regenerálódnak. Amikor ez történik, az érzékelt hang minősége és mennyisége is redukálódik.

Tovább



Védd meg gyermeked hallását!

A gyermekek hallása nagyon érzékeny és sérülékeny a hangos zaj miatt. A tartós siketség veszélye minden szülő rémálma. Folytonos veszélyes zajszint halláskárosodáshoz vezet.

Tovább


Tinnitus

A tünetek a zavarótól az elviselhetetlenig változnak, ezért minden tinnitus más, nehéz kezelni.

Tovább





A biznisz hangja - Amerika leghangosabb munkái

Hosszabb zajexpozíció - 100dB felett 15 percnél hosszabb ideig tartó zaj maradandó halláskárosodást okozhat. Az USA-ban 10 millió ember szenved zaj általi halláskárosodásban. 4 millió ember jár ártalmas zajban munkába minden nap.

Tovább

Ezt hallgasd meg!

Kinek van halláskárosodás? Idősebb embereknek nagyobb eséllyel van halláskárosodása, de a hallásvesztés minden korban előfordul. A férfia veszélyeztetettebbek, mint a nők. 1/6 - 18 és 44 év közöttt 6-ból 1 embernél diagnosztizálnak hallásromlást.

Tovább

Tinnitus tények

Mi is ez? Külső forrás nélküli zajok, amelyek az egyik vagy mindkét fülben hallhatóak. 360 000 kanadai szenved tinnitusban 150 000 kanadai tapasztal olyan mértékű tinnitust, ami erősen negatív hatással van az életére

Tovább


Táplálkozással a jó hallásért

Tanulmányok kapcsolatot mutatnak a táplálkozás és a hallásromlás között. Ha a mindennapi étrendedbe építed ezek az ételeket, már teszel azért, hogy nem csak az általános egészségedet, de a hallásodat is fejleszd.

Tovább


Amerikai halláscsökkenés

Több mint 40 millió amerikai - 65 év feletti Ez az USA lakosságának 13%-a Több 65 évnél idősebb volt 2010-ben, mint az ezrt megelőző időkben 2000 és 2010 között a 65 év felettiek száma gyorsabban nőtt (15,1%), mint a népességé összesen (9,7%)

Tovább

Egészségügyi problémák

A halláskárosodás több egészségügyi problémát is jelezhet Kardiovaszkuláris probléma Alzheimer és elmebaj Diabétesz Depresszió

Tovább

Halláskárosodás statisztikák

A halláskárosodás kapcsolatban áll a rövidtávú memória csökkenéssel. Egy friss egyetemi tanulmány szerint, amelyet idősebb korú, enyhe és mérsékelt halláskárosult felnőtteknél végeztek el, az alanyok annyival több kognitív energiát fektetnek abba, hogy megértsék, amit mondananak nekik, hogy ez károsította az képességüket, hogy egy rövid listát megjegyezzenek.

Tovább

Milyen zenét hallgassak munka közben?

Gyakran a zene, amit munka közben hallgatsz, meghatározza a produktivitásodat. Ezért nagyon fontos, hogy mit választasz. Tudni akarod, hogy melyek a jó (és rossz) playlistek a foglalkozásodhoz? Olvass tovább!

Tovább

Világstatisztika: halláskárosodás megállítása

Tudtad? A legtöbb halláskárosodott ember az alacsony és a közép bevételű országokban él 5% vagyis 360 millió embernek van halláskárosodása Közülük 91%, 328 millió felnőtt és 9% gyermek 1/3-uk 65 év feletti. A többség tanuló és munkaképes korú.

Tovább

Anglia kedvenc hangjai

Az angolok kedvenc hangjai: hullámtörés madárcsicsergés séta a havon esőcseppek kopogása az ablakon gyerekkacaj macskadorombolás szalonna sistergés templomharang vihar és villámlás méhek zümmögése

Tovább

Milyen jól hallanak az állatok?

A baglyoknak rendkívül jó a hallásuk. A nagy hallójárataik kicsit más magasságban helyezkednek el, ezzel lehetősége van felmérni a forrás hajszálpontos helyzetét- Teljes sötétségben a legtöbb bagolynak 0,01 másdperc felismerni egy surrani egér pontos irányát. A denevérek teljes sötétségben képesek tájékozódni egy különleges módszerrel, amelynek neve: echolokáció. Magas frekvenciájú hangokat...

Tovább

Beszéljünk a hallásvédelemről!

Az 50 év felettiek hallásának állapota: 47%-nak van valamilyen kezeletlen egészségügyi problémája 46% mondja, hogy folyamatosan romlik a hallása 61% egyetért vagy erősen egyetért, hogy problémája van a megértéssel hangos környezetben

Tovább

Zenészek halláskárosodása

A női zenészeknek jobb a hallásküszöbe, mint a férfiakénak. A hallásvesztés folyamata nőknél lassabb, mint a férfiaknál. A deciben (dB) egy mértékegység, amivel a hang intenzitását mérik. A decibel skálán a hallásküszöb a 0 dB.

Tovább

Mindennapi zajok, amelyek károsíthatják a hallásod

Mi a decibel? A hangokat decibelben mérik, vagy röviden dB. Minél magasabb a decibel értéke, annál nagyobb a hangerő. 85dB-nél hangosabb zaj károsíthatja a hallásod. Kulcspont A zaj általi halláskárosodás általában fokozatos és fáldalommentes, de tartós. Ahogy károsodik a hallóideg és az érzőideg, ez nem visszafordítható.

Tovább

Mennyire hangos a túl hangos?

Valójában két tényező számít, hogy a környezet, amelyben vagy, károsítja-e a hallásodat: a zaj erőssége és hogy mennyi időt töltessz el benne. Észrevehető, ha már túl hangos helyen vagy. Ha 1 méter távolságról is képes vagy beszélgetni, úgy hogy nem emeled fel a hangod és erőlködés nélkül hallod a beszélgetőpartnered, akkor még jó.

Tovább

Mindennapok hangjai

7:00 Jó reggelt! - Ugye, milyen jó a napsütésre és madárcsicsergésre ébredni? 8:00 Tömetközlekedés - Metrózás, buszozás? Jól indul a nap, ha a kedvenc zenéidet hallgatva indulsz útnak. 10:00 Reggeli megbeszélés - Meeting, konferenciahívás? A sikeres üzlethez elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció, hogy tisztán és érthetően halld, mit mond a másik.

Tovább

Meg tudjuk védeni hallásunkat, ha vigyázunk rá

Fülünk a legfejlettebb és egyszerre a legérzékenyebb érzékszervünk. Nagyrészt vizuális ingereken keresztül fogjuk fel a körülöttünk lévő világot, ezért sokszor alábecsüljük a füleink szerepét. A Hearing the World Alapítvány szeretné a hallás elképesztő és komplex folyamatát bemutatni az embereknek, valamint azt, hogy milyen jelentős hatása van az életünk számos aspektusára.

Tovább

Hangok a természetben

Pattogó tűz Szemerkélő eső Csiripelő madarak: Úgy tartják, hogy a madárcsiripelés megnyugtat, mivel a maradak akkor énekelnek, ha biztonságban érzik magukat. Szélfútta levelek Óceán: Az óceán hullámai körülbelül 12-szer érnek partot egy perc alatt. Ez nagyjából egy alvó ember légzési ritmusa.

Tovább

Hogyan előzzük meg a halláskárosodást?

Aggasztó, hogy a halláskárosodás egyre növekvő tendenciát mutat az Egyesült Királyságban 10 millió ember az Egyesült Királyságban szenved halláskárosodástól - így körülbelül minden 6. embert érint Több mint 800 000 ember teljesen süket A 70 év felettiek több mint 75%a szenved halláskárosodástban

Tovább

Halláskárosodási statisztikák

2002-ben a StatsCan több mint 1 millió embert számolt halláskárosodással. 2012-ben ez a szám megtriplázódott, több mint 3 millió felnőtt szenved halláskárosodásban.

Tovább

Halláskárosodás és diabétesz

A halláskárosodás kétszer olyan gyakori cukorbetegeknél. Egy 2012-es kutatás a Henry Ford Kórháznál (Detroit). A 60 és 75 év közötti nők kezelt diabétesz mellett jobban hallanak, mint azok, akik nem kezeltették betegségüket. Hasonló eredményeket mutattak, mint azok a nők, akik nem cukorbetegek. Ez a tanulmány azt is kimutatta, hogy az 50 évesnél fiatalabb korosztályokban minden esetben rosszabb a...

Tovább



Bradley Hallással Kapcsolatos Kutatás

15000 érzékelő szőrsejt van a fülünkben, de ezek károsodhatnak. A nagy zajexpozíció és a hangos zene miatt megsérülnek, ez vezet halláskárosodáshoz. A tinnitus olyan hang, aminek nincs külső forrása. Például fülcsengés, fülzúgás.

Tovább

Hallásvesztés gyerekeknél

Csak az USA-ban 1000-ből 1-3 gyermek születik hallássérültként. Ez a szám éventő nő, ahogyan a gyerekek különféle zajoknak teszik ki magukat, ami halláskárosodáshoz vezet.

Tovább

Ha nem alszol eleget...

Korai tanulmányok kimutatták, hogy a kialvatlanság összefügg a vastagbélrák és a mellrák kialakulásával. Többszörös vizsgálatok alapján megállapították, hogy a krónikus alváshiány növeli az elhízás kockázatát.

Tovább

Deciben skála

Mindennapi és munkahelyi zajok Ha az expozíció 8 órán keresztül 85 dB fölött van, akkor hallásvédelmi eszköz használata javasolt.

Tovább

A hallás érték

A hangos zene és a zajos környezet hatására károsodnak a fülben található érzékelő sejtek. Ez halláskárosodáshoz vezet. A halláskárosodás nem visszafordítható folyamat, de megállítható és elkerülhető!

Tovább

Tények a halláskárosodásról

36 000 000 amerikai szenved valamilyen fajta halláskárosodásban. Ez a lakosság 17%-a. 26 000 000 amerikai nagyfokú halláskárosodástól szenved a nagy zajexpozíciónak köszönhetően, ami a munkahelyén éri vagy szabadidős tevékenység közben.

Tovább

Tinnitus

A hallássérült emberek gyakran tapasztalnak fülcsengést - zavaró hang, amit egyik vagy mindkét fülben is tapasztalhatsz, főleg miután hangos zajnak vagy kitéve. De ennek forráa nem a külső világból származik.

Tovább

Csendes gyilkos: szélzaj és halláscsökkenés

Nagyjából minden tizedik amerikai szenved halláskárosodástól, mely befolyásolja a beszéd megértésének képességét. A leggyakorikbb kiváltó ok a túlzott zaj. A zaj okozta halláskárosodás megelőzhető. De nem visszafordítható!!! Tanulmányok...

Tovább

Mennyire hangos a túl hangos?

Hogyan mérik a hangot? A hangnyomást decibelben mérik A hang erejét mutatja 0dB (teljes csend) 300dB között, mely a legerősebb hang a világon.

Tovább

Szeretnéd megtartani a hallásod?

Hogyan teszed tönkre a hallásod? Zene, koncert, buli, diszkó, mp3, iPod Munkahely, gépek, fúrók, markológépek Motorverseny, autóverseny, motorverseny, F1 Fegyverek, lövészet, vadászat A halláskárosodás nem visszafordítható 18000 érzékelő sejt...

Tovább

A csend hangja

1 ember a 100-ból veszi észre, hogy milyen nagy hatással van ez az életére Négy millió ember szenved Britanniában diagnosztizálatlan halláskárodosában 40 év fölött a férfiak magas százalékánál romlik a hallás Két millió ember visel jelenleg...

Tovább

Aludjunk jól

Az alvás nem passzív, hanem aktív állapot az ébrenlétek között, mely során a szervezetünkben létfontosságú folyamatok zajlanak: hormon termelés - például a növekedésért vagy a sejtek regenerálódásáért felelős -, az immunrendszer...

Tovább

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák