Hallássérült influencer

  • 03.06.2018
  • Trestyén Zsófia

Egy londoni fitneszblogger, Chessie King véleményvezér szerepét használva felszólal az álságos Instagram posztok ellen, valamint a hallásvédelem mellett.

Az influencerek, azok a véleményvezérek, akik ellepték az online felületeket, több százezer követővel rendelkeznek, s nagy cégek rajtuk keresztül mutatják be termékeiket, méghozzá úgy, hogy az adott felhasználót a vevő szerepébe bújtatják. Ezek a szerepek teljesen új vonulatot hoznak a modernkori marketingbe.

Közülük egy, Chessie King, aki saját képein keresztül tulajdonképpen görbe tükröt állít a tökéletes, szépítő effektekben úszó, százszor újrakomponált, tudatosan beállított fotóknak, s megmutatja, hogyan is festenek ezek a szituációk a való világban. Teszi ezt úgy ez a 24 éves fiatal hölgy, hogy minden egyes posztjából árad az élet szeretete és pozitív gondolkodásmódja.

A londoni fitneszblogger bemutatkozójában is felhívja arra a figyelmet, hogy ő egy büszke hallássérült, és egy videóban be is számolt betegségéről.

Hosszan mesél arról, hogy beszerzett egy hallókészüléket, aminek első használata szürreális volt, hiszen hét hónap után újra tisztán és hangosan hallhatta édesanyja hangját. Chessie több mint fél éve vesztette el a hallását az egyik oldalon, majdnem teljesen, hiszen csupán a hangok 20%-át érzékeli azzal a fülével. A hallókészülék használatával is megmaradt egy kellemetlen fülzúgás, de viselésével ma már sokkal tisztábban hall.

A videóban, amelyben részletesen beszámol hallókészülékéről, legfontosabb mondanivalója, hogy ”nem vagy egyedül”, mely üzenetet hallássérült társainak küldi, akik félnek megosztani a nyilvánossággal betegségüket. Saját bevallása szerint, ő maga is rácsodálkozott, hogy milyen sokan szenvednek halláskárosodásban, miután felfedte mások előtt saját helyzetét. Sokat jelentett neki a többi ember támogatása, ezért buzdít mindenkit, hogy ők is tegyenek hasonlóképpen.

Chessie King profilját az alábbi linken találják:
https://www.instagram.com/chessiekingg/

Ebben a videóban számol be hallókészülékéről:
https://www.instagram.com/p/BbEfLY2gBMT/

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák