Gyógyszer helyett füldugó

  • 28.11.2014
  • Varga Zsófia

Rengetegen küzdenek alvászavarral, álmatlansággal napjainkban. Az ember nyugtalannak érzi magát, nem képes ellazulni még egy hosszú nap végén sem, vagy valamilyen zaj zavarja meg a pihenésben.

Sajnos sokan hajlamosak nem a legmegfelelőbb módszerekkel kezelni problémájukat. A gyógyszertárak és a drogériák több természetes és mesterséges készítményt kínálnak az ilyenfajta panaszok gyors, azonnali kezelésére. Népszerű a Xanax, a Sedacur Forte és a Nervenpflege nevű készítmény is, azonban a gyógyszereknek olykor nem csak jótékony hatásait észlelhetjük, hanem mellékhatásaikkal is szembesülnünk kell. Gyakran okozhatnak gyomorproblémákat, étvágytalanságot, szédülést, fejfájást, de a tüneteket hosszan sorolhatnánk.

Számos esetben viszont nagyon egyszerűen megbirkózhatunk kialvatlanságunkkal. Azok, akik képtelenek kizárni a környezeti zajokat, emiatt pedig nehezen tudnak elaludni vagy könnyen felébrednek éjjelente a legapróbb neszekre is, egy szimpla füldugóval sokat tehetnek nyugodt éjszakájukért.

A piacon megdöbbentően széles választékban állnak rendelkezésünkre a speciális, alváshoz kifejlesztett füldugók. A leghétköznapibb, egyszer használatos, szivacsos típusoktól, a szilikonosokon át, az orvosi műanyagból készült, cserélhető szűrős füldugókig válogathatunk kedvünkre igényeinkhez és pénztárcánkhoz mérten. A jó minőségű szűrős füldugók rendkívül magas komfortérzetet biztosítanak, nem nyomják az ember fülét, ezért használatuk akkor sem zavaró, ha éppen az oldalunkon fekszünk. Ráadásul alkalmazásukkal jelentősen csökkenthető az olyan bosszantó hangok mértéke, mint az utca- és forgalmi zaj, a kutyaugatás, a horkolás stb.

Nem kell tehát mindenáron gyógyszerek után nyúlnunk, ha szeretnénk magunkat alaposan kipihenni, ráadásul egy minőségi, megfelelően használt füldugó nem okoz mellékhatásokat sem.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák