Indiában 10% alatti a halláskárosodott lakosok száma

  • 30.06.2019
  • Trestyén Zsófia

Az indiai felmérést nem lehet összehasonlítani más ilyen jellegű kutatással, mivel a lakosságnak csak egy töredék részét tudták elérni készítésekor.

Indiában a magasabb jövedelmű háztartásokban élő felnőttek 7,3%-ának hallásvesztése van.

A kutatás az IndiaTrak 2018 nevet viseli, s a hallásvesztés előfordulásáról és a hallókészülékek használatáról készítették Indiában. A felmérésben részt vevő felnőttek 7,3% azt mondta, hogy halláscsökkenése van. A 74 éves vagy annál idősebb résztvevők közül pedig 30,8% azt vallotta, hogy rossz a hallása.

A felmérésből az is kiderül, hogy a halláscsökkenésről nyilatkozó személyek 62,9% elmondta, hogy hallókészüléket használ, de mindössze 24%-uk alkalmazza mindkét fülön az eszközt (binaurális kezelés).

Hallásvizsgálatok

A résztvevők 65% elmondta, hogy soha nem volt hallásvizsgálaton, míg 30% azt válaszolta, hogy az elmúlt 5 évben részt vett ilyen vizsgálaton. A hallásvizsgálatok többségét a fül-orr-gégészek vagy a házi orvosok végezték.

Nincs összehasonlítás más felmérésekkel

Az IndiaTrak 2018-as számadatai nem hasonlíthatók össze az egyéb EuroTrak felmérések eredményeivel, mivel az indiai lakosság csak egy része érhető el egy online felméréssel, amelyet IndiaTrak 2018-nál használtak. A számok tehát nem mutatják meg a teljes népességre vonatkozó adatokat. A magasabb társadalmi-gazdasági osztályok túlsúlyban képviseltetik magukat ebben a kutatásban.

A felmérésről

Az IndiaTrak 2018 kutatást az Anovum Zurich tervezte és hajtotta végre az Európai Hallókészülék Gyártók Szövetsége (EHIMA) nevében. A felmérés több mint 16.000 interjúból állt.

Forrás: www.ehima.com

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák