Milyen előnyökkel jár, ha egy férfinak mély a hangja?

  • 23.07.2017
  • Jáksó Nóra

Tudományosan bizonyított tény, hogy a mély hangú férfiak az élet számos területén előnnyel indulnak vékonyabb hangú társaikkal szemben.

A hangunk nem pusztán genetikai, illetve anatómiai adottság, bár kétségtelen, hogy az alaphangszín mindenkinél adott, ugyanis ha a hangszalagunk hosszú, akkor mélyebb a hangunk, ha rövid, akkor viszont magasabb hangon beszélünk. Ettől függetlenül a hang mindenkinél olyan egyedi, akár az ujjlenyomat, mert nagyon sok minden befolyásolja: magasságunk, testsúlyunk, a hormonok, az allergiák, az érzelmeink és a környezeti tényezők, de befolyásolja a hanglejtés, a hanghordozás, és a beszédünk lágysága is. Éppen ezért még a saját hangunk is sokat változik egész életünk folyamán.

Hiába a sok egyedi hang, leginkább a mély férfihang került számos érdekfeszítő tanulmány középpontjába, ugyanis tulajdonosát számos előnnyel ruházhatja fel:

  • jobban vonzza a hölgyeket, mert egy mély hangú úr férfiasabbnak, erősebbnek, megbízhatóbbnak tűnik a nők szemében
  • segít az álláskeresésben, megkönnyíti az elhelyezkedést
  • professzionalizmust, magabiztosságot, komolyságot kölcsönöz
  • jobb szónokká tesz, felkelti a figyelmet anélkül is, hogy kiabálni kellene, mert olyan vezető szellemet sugároz, melyet követni kell
  • sikeresebbé tehet, és megnöveli a jobb karrierlehetőség esélyét - ezt alátámasztani látszik az az érdekesség, hogy a legnagyobb cégek vezérigazgatói valóban a mélyebb hangú férfiak közül kerülnek ki

Azért ne keseredjünk el, ha mi nem a mély hangú férfiak táborát gyarapítjuk, vagy más okból nem vagyunk elégedettek a hangunkkal. Ugyanis a hangmagasságunkat képesek vagyunk befolyásolni – férfiak és nők egyaránt -, attól függően, hogyan használjuk a hangunkat. Beszédterápiával és a helyes hangképzés megtanulásával rátalálhatunk arra a számunkra legtökéletesebb hangszínre, mellyel sokkal magabiztosabban tudjuk kifejezni magunkat.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák