Miért hasznos a fültok a kisgyerekek számára?

  • 25.02.2019
  • Jáksó Nóra

Zajos körülmények között mindannyiunk hallása védelemre szorul, ez alól a kisgyerekek sem kivételek. Sőt! A kicsiknek még érzékenyebb és sérülékenyebb a hallása, mint a felnőtteké, ami főként a rövidebb hallójáratuknak köszönhető. A nagy zaj ráadásul nem csak a hallását károsíthatja a gyermeknek, hanem stresszt, idegességet, alvásproblémákat, és koncentrációs zavarokat is okozhat.

Mi számít zajos környezetnek a kisgyermek számára?

A mozizás, a játszóház, a koncertek, a sportesemények, a fesztiválok, a zsúfolt rendezvények, a családi ünnepségek, a tűzijátékozás, a nagy forgalmú környezet, az utazás, de akár egy hangos bevásárlóközpont is fülsértő lehet a kicsiknek, ahogy az otthon bekapcsolt porszívó, fúrógép és más, zajos háztartási eszköz hangja.

Mivel a kisgyerekeknél és a csecsemőknél a fulladásveszély miatt nem használható füldugó, továbbá nem is lehetne pontosan beilleszteni a kicsi fülükbe, számukra az ideális hallásvédő megoldást a jó minőségű fültokok jelentik. A megfelelő minőség ebben az esetben azt jelenti, hogy a fültok legyen könnyű és kényelmes, ne nyomja a kicsi fejét, állíthatóan illeszkedjen a fejmérethez, készüljön bőrbarát anyagból, továbbá legyen könnyen tisztítható, higiénikus és strapabíró. Az Alpine Muffy, az Alpine Muffy Smile és az Alpine Muffy Baby fültokok ezeknek a kívánalmak tökéletesen megfelelnek, ráadásul divatos színekben érhetők el. És miért olyan hasznosak?

  • megvédik a gyermek érzékeny hallását minden zajos körülmény között
  • biztosítják a zavartalan alvást és pihenést hangos környezetben is
  • elősegítik a nyugodt tanulást otthon, és akár az iskolában is
  • a hangokra különösen érzékeny autista gyerekeknél nyugtatóan hat, segíti a tanulást és a koncentrációt, csökkenti a különféle zajok okozta stresszt és szorongást
  • ADHD, azaz figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar esetén elősegíti a hatékonyabb tanulást, olvasást és koncentrációt.

Gondoskodjon Ön is gyermeke megfelelő hallásvédelméről, és győződjön meg személyesen a fültokok gyerekekre gyakorolt pozitív hatásairól.

Egészség

Szabadidő

Sport

50+

Kisgyermekek

Tinik

Celebek

Hallásvédelem

Állatvilág

Érdekességek

Infografikák